"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 1 » Електронна черга за паспортами обслуговується поза живою чергою
15:21
Електронна черга за паспортами обслуговується поза живою чергою
Із січня Державна міграційна служба України запровадила онлайн-сервіс «Електронна черга» на оформлення закордонних паспортів та ID-карток. Така послуга вже діє й у нашому районі.
Відтепер не потрібно витрачати час на «живі черги» у підрозділі служби, а записатися у чергу онлайн – на потрібну дату та годину.
Потрапити до електронної черги можна зареєструвавшись через сайт ДМС України: https://dmsu.gov.ua/services/online.html. Покроково обрати: регіон – Чернігівська область; підрозділ, у якому ви хочете отримати послугу (закордонний паспорт можна оформити у будь-якому підрозділі, незалежно від реєстрації місця проживання, а ID-картку вперше – лише за місцем реєстрації або фактичного проживання; послугу: закордонний паспорт чи ID-картку; дату і час.
Для реєстрації на сайті ДМС України потрібно надати чотири останніх цифри паспорта громадянина України та номер мобільного телефону, на який прийде код підтвердження та номер у черзі.
Щодня, після 24:00, з’являється нова квота на наступний день реєстрації. На закордонний паспорт реєструються о 10.00, 11.00, 12.00, 14.00,15.00; на ID-картку – о 9.30, 10.30, 11.30,14.30,15.30.
Якщо виникають проблеми із реєстрацією, можна телефонувати до центру підтримки електронної черги: 066-470-05-05, 097-470-05-05, 073-470-05-05.
На один телефонний номер є можливість зарезервувати чергу не більше, як для чотирьох членів родини. При спробі порушити це правило телефонний номер блокується для доступу в систему.
Громадяни, які записані до електронної черги на зазначені години, обслуговуються поза живою чергою.
За словами в. о. начальника районного сектору управління Державної міграційної служби Світлани Бульби, новою послугою вже скористалися близько п’ятдесяти чоловік.
Щоб пришвидшити обслуговування населення, у районному секторі встановили додаткове обладнання. Та оскільки поліграфічний комбінат не встигає друкувати паспорти, на них доводиться чекати по три-три з половиною місяця. Однак у разі термінової поїздки за кордон (на лікування, на змагання) за умови подання підтверджуючих документів, паспорти виготовляються у встановлені законодавством терміни.
З метою сприяння випускникам загальноосвітніх навчальних закладів у реєстрації на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні буде організовано прийом учнів в окремо встановлені години.
За словами Світлани Бульби, з 11 квітня 2017 року до 30 січня 2018 року працівники Ічнянського сектору оформили 820 паспортів громадянина України в формі ID-картки; паспортів громадянина України для виїзду за кордон оформили 980, а видали 640.
Сергій Колесниченко
Переглядів: 562 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук