"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Травень » 30 » Ех, дороги
15:31
Ех, дороги
Насамперед – ремонт державних шляхів
Цьогорічна весна стала справжнім бойовим хрещенням для автомобільних доріг по всій Україні. Особливо потерпіли ділянки із значною інтенсивністю дорожнього руху. Дісталося шляховому покриттю і в нашому районі.
Як розповів в. о. начальника філії «Ічнянський РайАвтоДор «ДП ЧернігівОблАвтодор» Олександр Вікторович Даниленко в районі вдалося успішно завершити ремонтні роботи на дорозі Р-58 на проміжку Талалаївка-Ічня-Тростянець-Сокиринці. Лише за один день роботи дорожники встигали ліквідувати близько 200 квадратних метрів ям, яких за весь час проведення робіт усунули до 2000 квадратних метрів. Загалом же відремонтовано більше 70 кілометрів шляхового покриття. Для прискорення роботи наші автодорівці залучали на поміч колег із ніжинського району, котрі ремонтували дорогу від села Талалаївка Ніжинського району до Дорогинки. Найближчим часом планується ремонт автодороги державного значення Борзна-Ічня-Прилуки. Також буде поновлено дорожню розмітку.
На час виконання ремонтних робіт працював наш асфальтний завод. Оскільки в області проводився масштабний ремонт доріг державного значення у нас готували сировину для РайАвтоДорів Прилук, Ніжина, Борзни, Талалаївки, Срібного, Носівки, Бобровиці та Варви.
За словами Олександра Вікторовича, це стало можливим зі збільшенням державного фінансування. У підприємстві вирішено проблему з виплатою заробітної плати, а на ремонтні роботи асфальтового покриття використано близько 500 тис. грн.
Наскільки довго відремонтовані дороги залишатимуться у задовільному стані покаже час та інтенсивність дорожнього руху. Олександр Даниленко зазначив, що головна причина руйнування асфальту – це багатотонні автомашини, які здатні перевозити близько 60 тонн. Це практично вага залізничного вагону, а збудовані у 70-80 роках автодороги не розраховувалися на такі об’єми вантажів. Найважчими тоді були КамАЗи із повною масою автопоїзду до 40 тонн. Та й конструкція сучасних фур така, що вони колесами, які розміщенні в один довгий ряд, просто вичавлюють із під себе асфальт.
Чималих фінансових втрат зазнає підприємство через нечистих на руку громадян, які крадуть дорожні знаки та дерев’яні стовпчики, на яких ті кріпляться. У весняний період, коли встановлюються знаки для обмеження проїзду великовагового автотранспорту, зірвати їх намагаються й водії фур та інших вантажівок. Тільки за цей рік знято більше десятка знаків, переважна більшість із яких – обмежуючі. Між тим вартість одного вказівника 260-360 грн. Мали місце і крадіжки тросового огородження вздовж небезпечних ділянок автодороги, зокрема цієї весни вкрали 300 метрів тросу, а це вже збиток на не одну тисячу гривень.
Андрій Грудницький
Працівники Ічнянського райавтодору "латають" дорогу державного значення на вул. Максиміхіна в Ічні

Переглядів: 610 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук