"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 2 » Ефірний простір
15:39
Ефірний простір
Радіомовлення в районі буде
Від недавнього часу між людьми стали поширюватись чутки, що в районі з 1 липня припиняє своє існування дротове радіо. На жаль, як кажуть, диму без вогню не буває, настінний «брехунець» в оселях ічнянців дійсно замовкає назавжди. Чому так сталося, що буде із районним радіомовленням, де стареньким почути новини України та району – питання які хвилюють постійних слухачів дротового радіо.
За словами директора комунального підприємства «Радіо Ічнянщини» Галини Гарчинської, припинення роботи дротового радіо в першу чергу пов’язане з діяльністю «Укртелекому». Зокрема від цієї організації редакція радіомовлення отримала лист-попередження в якому зазначено, що Ічнянський цех телекомунікаційних послуг №6 з 1 липня припинить трансляцію по дротовому мовленню у зв’язку з тим, що його лінійне господарство постійно виходить із ладу і це спричиняє скарги громадян до керівництва «Укртелекому» та до керівників району. Крім того, ремонт обірваних ліній ускладнений відсутністю необхідних матеріалів та скороченням робочих місць, та й опори електроліній перебувають у аварійному стані.
– Не спрацювала державна програма по підтримці дротового радіомовлення, – говорить про ситуацію Галина Гарчинська. – Через це воно почало зникати по всій Україні. Особливо процес прискорився із приватизацією «Укртелекому».
– Комунальне підприємство «Радіо Ічнянщини» закривається?
– Ні в якому разі! Припинення трансляції по дротовому радіо не означає припинення роботи самого районного радіомовлення. Відтепер новини Ічнянщини звучатимуть в ефірі обласного радіо. Перехід відбуватиметься поступово. Про це є домовленість із головним редактором обласного радіо «Сіверцентр» Оленою Кияшко і заступником генерального директора обласної телерадіокомпанії «Сіверцентр» Олегом Шолохом. Почути районні новини можна буде на хвилі 71,0 мгЦ, а також на сайті http://chodtrk.com.ua у рубриці «програма передач – програма радіо».
– Яка перспектива створення на Ічнянщині власної FM-радіостанції?
– Спільно з керівництвом району ми вивчали це питання. Торік розпочали підготовку документації для монтажу обладнання та відкриття FM-радіостанції. Необхідно також знайти вежу для розміщення передавальних антен та отримати гарантійного листа від її власника, без цього подальша підготовка документів неможлива. Велику надію покладали на «Чернігівобленерго», у власності якого є вежа на території РЕМу. Та за чотири місяці переговорів і переписки отримали відмову. Паралельно працювали із ПП «Технологічні Ресурси», якому належить вишка в райцентрі на вулиці Гагаріна, 36. Там знайшли порозуміння та дозвіл на розміщення технологічного обладнання, після чого Чернігівська філія Українського державного центру радіочастот підготувала пакет документів для подання до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України. Наші документи там розглянуть у кінці цього року. Необхідно буде також взяти участь у конкурсі на отримання радіочастот для ведення трансляції. Лише після цього нам нададуть ліцензію і можна буде розпочати монтаж технологічного обладнання, але це вже буде наступного року. Тож радіомовлення в районі обов’язково буде.
Андрій Грудницький
Переглядів: 551 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук