"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 26 » Дзвінок до редакції
15:31
Дзвінок до редакції
Припутнівським медикам – автомобіль чи велосипед?
До редакції газети звернувся житель села Вишнівки Олександр Сергієнко, стурбований тим, що з Припутнівської лікарської амбулаторії хочуть забрати в Ічню автомобіль швидкої допомоги, таким чином позбавивши мешканців кількох навколишніх сіл можливості користуватися медичним транспортом. Сім’я Олександра Митрофановича виховує двійко дітей і невдовзі чекає поповнення. За словами батька, одну його дитину, яка має особливі потреби, двічі на місяць «швидка» возила до районної лікарні. Крім Сергієнків, у Вишнівці більше десяти дошкільнят. А ще ж і старші діти, і пенсіонери, і вагітні – «швидка» потрібна всім.
На сьогодні у Припутнівській сільській лікарській амбулаторії працюють дільнична медсестра, лаборант, водій, сторож; на півставки – медсестри поліклініки і фізкабінету; на 0,25 ставки їздить лікар із Дорогинки.
Медична сестра Припутнівської СЛА Світлана Карапиш говорить, що кількість населення постійно зменшується: за останні два роки народилося четверо дітей, а щороку помирають 20-25 осіб. У зв’язку зі скороченням кількості населення можлива реорганізація амбулаторії у фельдшерський пункт.
На думку місцевих жителів, якщо село старіє, то для медичного обслуговування пенсіонерів кращий вихід – лікувальний пункт на місці. Принаймні необхідно організувати підвіз хворих до лікарні, не чекаючи кризових станів. Адже жителі Припутнів, Вишнівки, Шиловичів, Безбородькового, Барбурського та Куликівки, де усього проживає більше 300 пенсіонерів, звикли до того, що медичний автомобіль будь-коли відвезе їх до лікувальних закладів Ічні, Чернігова, Києва.
– Автомобіль швидкої допомоги був наданий Припутнівській СЛА у 2009 році за інвестиційним проектом уряду щодо забезпечення лікувально-профілактичних закладів обладнанням, транспортом та виробами медичного призначення, – коментує ситуацію заступник головного лікаря Ічнянської ЦРЛ з медичного обслуговування населення Оксана Денисенко. – Доки в Припутнях працюватиме лікарська амбулаторія, транспорт ніхто не забере. Якщо її реорганізують у фельдшерський пункт, то медпрацівнику видадуть велосипед.
За словами Оксани Миколаївни, якщо кількість населення становить від 300 до 900 чоловік, то хворих обслуговує ФАП. Сільська лікарська амбулаторія має обслуговувати як мінімум тисячу чоловік, а згідно з програмою економічних реформ на 2010-2014 роки – півтори тисячі.
Станом на 1 січня 2013 року всього по Припутнівській сільській раді зареєстровано 814 осіб, з них 28 дітей дошкільного віку, 64 школярі й 310 пенсіонерів.
Наталія Черненко
Переглядів: 558 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук