"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 8 » Дзвінкоголоса Ічнянщина звітувала
14:07
Дзвінкоголоса Ічнянщина звітувала

«Талант митців Чернігівського краю звитягу патріотів величає» – під таким гаслом 1 квітня в районному будинку культури відбувся творчий звіт хорових, музичних, танцювальних і театральних колективів нашого району. До цього, два роки поспіль, подібні заходи в області не проводились. .
Музеї «Соколиного хутора» та Ічнянський краєзнавчий представили виставки, які відобразили найвизначніші періоди в історії ічнянського краю: козацтво, повстанську боротьбу на поч. ХХ ст., події ІІ Світової війни, війну в Афганістані, події на Євромайдані та сучасну війну на Сході. Поряд на кіноекрані демонструвалися фільми народної кіностудії «Заспів» (режисер М. Рябченко) про історію Ічнянщини.
Протягом тригодинної програми учасники то збадьорювали глядача запальними мотивами, як то вже добре знаний у районі та за його межами ансамбль гармоністів «Ічнянські візерунки» (керівник
І. Васильченко), то, навпаки, змушували зал німіти, коли декламував вірш «Моя Україно. Люблю її. Крапка» учасник художньої самодіяльності Ічнянського РБК Андрій Степанов або під час перегляду інсценізації «Повстали діти матір захищати».
Обласна комісія високо оцінила професіоналізм усіх виконавців. Окремо відзначили самодіяльні художні колективи з Южного, Іржавця, Монастирища та Хаєнок, хор маслозаводу. Також схвальні відгуки отримали дитячі танцювальні колективи школи мистецтв, Ічнянської ЗОШ №4 та гімназії ім. С. Васильченка.
Андрій Грудницький
Фото автора
Переглядів: 468 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук