"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2010 » Серпень » 13 » Думка народу
10:48
Думка народу

Запитання до Президента

    Про необхідність реагування на звернення населення знають всі державні установи і після вивчення суті звернень, допомагають людям у вирішенні насущних проблем. Проте, чим вища верхівка піраміди влади, тим важче «достукатися» до неї зі своїми зверненнями, листами, пропозиціями тощо. Уявімо, що жителям нашого району була надана можливість особисто поставити запитання Президенту України Віктору Януковичу. Про щоб вони його запитали?

   Людмила Кириченко, продавець, м. Ічня: 

  – Внаслідок світової кризи [ ?]постраждали не тільки найбагатші країни світу, але й населення України. Проте, незважаючи на всі труднощі сьогодення і того багажу, який залишило попереднє керівництво державою, Президент проголосив завданням увійти у двадцятку найбільш розвинених країн. Я запитала б його, яким чином і протягом якого періоду він збирається це зробити?

   Олександр Пилипейко, пенсіонер, м. Ічня: (є фото)

   – Усім відомо про нелегкий труд шахтарів. Спускаючись глибоко під землю в забій, вони щораз ніби прощаються зі світом. Важке повітря, вугільний пил, спека – це лише кілька з багатьох причин важкої і не зовсім безпечної праці. Бувають і завали. Тоді на допомогу шахтарям приходять гірничорятувальники. Така професія була раніше і в мене, де на шахтах я трудився дванадцять років. Хотілося б дізнатися у Президента, коли будуть підвищувати пенсії шахтарям?

   Іван Жадько, директор РБК: (є фото)

   – Мене, як працівника культурного фронту, тривожить той факт, що кількість пісень російською переважає українські. Зрозуміло, що це все сталося історично. Українська – найбільш ходова у сільській місцевості, а в містах переважає мова братнього народу. Я б запитав Президента, чому він, прекрасно володіючи державною мовою, не може примусити вивчити українську підлеглих, міністрів та інших державних службовців?

   Людмила Куксенко, вихователь, м. Ічня: (є фото)

   – Ми переживаємо нелегкий шлях становлення держави. У її розвитку все більшу роль буде відігравати молодь. Від її знань, майстерності залежатиме, наскільки швидко ми станемо дійсно європейською державою. Але отримати майбутню професію – шлях досить нелегкий. Випускникам із села або ж із бідних родин, отримати її проблематично, тому що все впирається в гроші. А без них спеціалістом важко стати. Та й яка то освіта, якщо її купуєш, докладаючи найменших зусиль. Мені цікаво було б почути від Президента, чи плануються якісь зміни у правилах вступу до вищих навчальних закладів з урахуванням майнового стану родин випускників?

  Михайло Гордієнко, пенсіонер, с. Дорогинка: (на фото із залисинами)

   – За освітою я педагог, більшу частину життя віддав навчанню сільських дітей. Пенсія маю невелику. Тому, аби була така можливість, я б запитав Віктора Федоровича: коли будуть вирішуватись обіцяні передвиборні соціальні питання. Зокрема, підвищуватись пенсії, врегульовуватися ціни на продукти харчування та будуть прийнятні комунальні тарифи.

   Петро Гринь, пасічник, с. Бурімка: (фото)

   – Мене, як природолюба, не залишає байдужим тривожний стан довкілля. Де тільки не можна побачити сміття: на берегах водойм, у лісах, у населених пунктах. Незабаром будемо тонути у відходах. Добре, що кожного року перед Великоднем організовують місячники з благоустрою. Та цього замало, бо сміття не вибуває. Хотілося б дізнатися від Президента чи будуть вводитися штрафи за засмічення довкілля, коли і як буде виховуватися у громадян культура, зокрема й співжиття?

  Розпитував Микола Смілик

Переглядів: 806 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук