"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 13 » Дружбу обігріватиме котельня на твердому паливі
15:11
Дружбу обігріватиме котельня на твердому паливі

Довгоочікуваною подією для мешканців смт Дружба стало відкриття нової котельні на твердому паливі. Котельня потужністю 8 мВт працюватиме на паливних гранулах з деревних відходів – пелетах. Це дасть можливість Міноборони щороку економити майже 10 млн. грн. На будівництво витрачено близько 19 млн. грн. бюджетних та бізнесових коштів. Роботи виконувало київське ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Екотех». Це ж підприємство постачатиме і пелети.
Неналежне теплопостачання було однією з головних проблем життєдіяльності військового містечка. Стара котельня, яка багато років працювала на мазуті, давно не відповідала вимогам. Будівництво нової розпочали влітку.
За словами голови ОДА Валерія Куліча, це вже 45-а котельня в області, що працюватиме на вітчизняній сировині. Це дало можливість скоротити споживання газу в області майже на 22% порівняно з минулим роком. Очільник області також зазначив, що й надалі співпрацюватиме з місцевою владою з питань розвитку інфраструктури військового містечка.
Потужна новозбудована котельня дасть можливість подавати якісне тепло в усі будинки й заклади Дружби, запевнив директор ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Екотех» Василь Якубовський. Основні переваги пелет над іншими джерелами теплової енергії – економічність і екологічність. Також Василь Якубовський пообіцяв, що фірма планує встановити електричні бойлери у кожну квартиру, аби жителі не відбирали воду з опалювальної системи.
В урочистому відкритті котельні також брали участь начальник головного експлуатаційного управління оборони Андрій Бернас, начальник Чернігівського квартирно-експлуатаційного відділу Олександр Дмитренко, голова РДА Григорій Герасименко, голова районної ради Олександр Сліпець та секретар міської ради Віра Кривенко. Стрічку урочисто перерізали Валерій Куліч та Василь Якубовський.
За словами начальника будинкоуправління смт Дружба Тетяни Литвиненко, під час опалювального сезону мешканці сплачуватимуть за теплопостачання п’ять гривень за 1 м2.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 406 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук