"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Грудень » 6 » Дружбинські школярі досі навчаються у гімназії
12:43
Дружбинські школярі досі навчаються у гімназії
2 млн. 107 тис. грн. з державного бюджету надійшли 28 листопада в район на аварійно-відновлювальні роботи Дружбинської школи. Але цих коштів, за словами директора Віталія Бабенка, не вистачить.

Шкільне приміщення ремонтує прилуцька підрядна організація «Стимул». На ремонт школи з держбюджету поки що перерахували 30% від загальної суми.
Наразі будівельна бригада відновлює стелю, зводить зруйновані міжкімнатні стіни. У початкових класах, на першому поверсі, встановили вікна, частково двері, замінюють освітлення.
З Корюківської фабрики технічних паперів передали для школи 300 кілограмів шпалер.
Доки у Дружбинській школі триває ремонт, 110 дітей, з яких 52 молодші школярі, навчаються у гімназії. Уроки ведуть дружбинські вчителі, які разом з учнями їздять шкільними автобусами. Ймовірно з 15 грудня учні 1-4 класів зможуть навчатися у своїй школі, припускає Віталій Бабенко.
До речі, батьки нарікають, що транспорт не прогрівається і діти в автобусах мерзнуть. З цього приводу директор школи пояснив:
– Діти буває закачуються, але що мерзнуть – нарікань від батьків не надходило. Третього грудня на маршруті Ічня-Буди-Дружба-Ічня в автобусі не працював обігрів салону, але цю проблему усунули.
У відділі освіти міської ради запевнили, що всю інформацію перевірять.
– Із Лучківки та Буд до школи їдуть по двоє учнів, із Грабова – п’ятеро. Шкільний автобус із Лучківки виїжджає о 7:20. Дітей доводиться будити рано, в автобусі вони сплять. Погана дорога до Ічні їх теж втомлює, – говорить Катерина Галеундин, яка возить із Лучківки у гімназію свого внука-третьокласника.

Дошкільнята – по домівках


Дружбинський дитсадок «Антошка» підпорядкований Міністерству оборони. Після вибухів на складах боєприпасів приміщення теж потребує відновлення.

За словами завідувача дитсадка Лариси Реус, заклад ремонтує підрядна організація, яку найняло квартирно-експлуатаційне управління (КЕВ) м. Чернігів. Роботи оплачує Міноборони. Будівельники вже встановили вікна, вхідні двері, завершують перекриття металопрофілем даху, тривають внутрішні роботи.
– Та проблемою залишається стара електропроводка. Її необхідно терміново замінити. Для цьо-го треба 157 тис. грн., – говорить Лариса Реус. – Поки що 37 наших вихованців не відвідують дитсадок. Але батьки, кажуть, згодні чекати, аби тільки приміщення відремонтували якісно.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 380 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук