"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 19 » Друга перемога «Міцного кулака»
14:22
Друга перемога «Міцного кулака»

З 11до 13 травня на базі колишнього табору відпочинку в Ічні, проходив районний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Цього року вперше – у вигляді таборування. Участь у змаганнях взяли 56 старшокласників із семи навчальних закладів району.
На урочисте відкриття вишикувалися рої, завітали гості, вболівальники. Свої команди представили: ічнянська школа №1 – «Нащадки козаків» (ройовий Дмитро Бікузін), дорогинська – «Козацька звитяга» (Дмитро Немченко), гімназія – «Нащадки козаків» (Валерія Шульга), дружбинська – «Дружбинські атамани» (Ольга Литвиненко), гужівська – «Січові сіроманці» (Павло Пішта), гмирянська «Міцний кулак» (Олександр Рак), ічнянська школа №3 «Чайка» (Владислав Лисогор).
Прозвучав Державний Гімн України. Зі словами вітання до юних джурів звернулися: голова РДА Олександр Бондар, отаман Ічнянського козацького полку Валерій Йовса, командир військової частини А 1479 Андрій Коваленко, засновник «Соколиного хутора» Микола Череп, начальник відділу освіти Світлана Нагорна. Художню програму підготували вихованці Ічнянського районного будинку дитячої та юнацької творчості. Пострілом із гармати козак Ічнянського козацького полку Максим Супрун сповістив про відкриття гри.
Триденна програма була насиченою і цікавою, складалася із одинадцяти конкурсів. Рої випробували себе на міцність у конкурсах на перевірку інтелектуальних здібностей, основ здоров’я, захисту Вітчизни, історичних знань, вправності у стрільбі з пневматичної зброї та у штовханні гирі.
На території табору розгорнули свої намети команди-учасниці. Тут все по-справжньому, по-козацьки: дисципліна, нічліг, польова кухня, комендант. Кожен рій самостійно готував їжу. За словами коменданта – вчителя захисту Вітчизни Крупичпільської ЗОШ Юрія Кота, хоча погода й не дуже сприяла, було холодно, та все ж у першу ніч у наметах ночували чотири команди. Найстійкішими виявилися: гмирянська, гімназія та школи №1 і №3.
У підсумку першість здобув «Міцний кулак», який уже вдруге виборов перемогу у районному етапі гри «Сокіл» (Джура). Друге місце у гімназії, третє – школа №1.
Наразі гмирянській «Міцний кулак» готується до обласних змагань, які відбудуться з 21 по 25 травня. Тож бажаємо їм перемоги.
У рамку:
Гра «Сокіл» (Джура) – це всеукраїнські щорічні змагання шкільних роїв, які проводяться в три етапи. Їх мета – виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 629 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук