"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 21 » «Доступні ліки» – в ічнянських аптеках
13:21
«Доступні ліки» – в ічнянських аптеках
Урядова програма «Доступні ліки» стартувала з 1 квітня. Безкоштовно або з незначною доплатою хворі зможуть отримати препарати від серцево-судинних хвороб, діабету другого типу та бронхіальної астми.
За даними Мінохорони здоров’я, саме ці хвороби найбільше впливають на показники смертності серед українців. Щоб зменшити витрати недужих, у міністерстві розробили програму «Доступні ліки». У переліку 157 лікарських засобів. До кінця року на відшкодування їх вартості держава виділила півмільярда гривень. Препарати, які дорожчатимуть на кілька десятків гривень, можна буде купити з доплатою.
За словами головного лікаря Ічнянського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксани Денисенко, в Ічні доступні ліки можна придбати в аптеках: КП «Ліки України», ФОП Комарова, «Здоров’я-2011» (ФОП Панченко), «Колібрі» (ФОП Кізуб) та їх підрозділах. Рецепти на ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню повністю або частково, виписують ічнянські лікарі. По селах – лікарі Тростянецької, Ольшанської, Гмирянської, Монастирищенської, Дорогинської та Крупичпільської амбулаторій. Парафіївський ЦПМСД немає такого права, тому жителі об’єднаної громади можуть звертатися за рецептами до ічнянських лікарів або лікарів вище зазначених амбулаторій.
– Коштів для реалізації цього проекту достатньо. Зокрема, із державного бюджету на район виділено 407 тис. 200 грн., – зазначила Оксана Денисенко. – З початку квітня на безкоштовні ліки видано 989 рецептів, з них отоварено – 448 на суму 10 тис. грн.
Як поінформувала завідувач аптеки КП «Ліки України» Антоніна Скачко, до переліку лікарських засобів увійшли в основному вітчизняні препарати, але є й іноземні. Та, щоб забезпечити ліками усіх хворих зазначеної категорії, треба мати більш ширший їх перелік.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук