"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 15 » Дошкільнята – до школи!
16:24
Дошкільнята – до школи!

Щосуботи, коли всі учні відпочивають від занять, п’ятирічні дошкільнята поспішають до школи майбутнього першокласника.
Другий рік, після зимових канікул, така школа працює на базі гімназії. Нині тут займаються 46 майбутніх першокласників. Минулого року їх було 53.
На заняттях, які тривають з 10-ї до 11-ї години, діти займаються у двох підгрупах. Їх знайомлять зі шкільними предметами: музикою, фізкультурою, англійською, розвитком мовлення, математикою. В ігровій формі навчають сидіти за партами, уважно слухати та виконувати нескладні завдання. Крім педагогів, з дітьми працює і психолог.
Два заняття тривають по півгодини із десятихвилинною перервою та безкоштовні. Все, що потрібно мати, – кольорові олівці.
– Ми не ставимо за мету навчити читати і писати, – говорить директорка гімназії Людмила Троян. – Школу створили за власною ініціативою для того, щоб дошкільник звик до вчителя, уроків. Ми хочемо зацікавити цих діток шкільним життям, викликати бажання ходити до школи, позитивно налаштувати їх на навчання. У нинішніх першачків, які відвідували наші заняття минулого року, проблем із адаптацією до навчального процесу не було.
Школа майбутнього першокласника продовжує свою роботу до 17 березня. У наступному навчальному році в гімназії планують набрати два перші класи.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 917 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук