"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 29 » Допомога сиротам
14:55
Допомога сиротам
Міжнародний день захисту прав дітей нагадує суспільству про необхідність дотримання прав дитини, як однієї з головних засад формування гармонійної особистості. Свято радості та надії для майже 14 тисяч соціально незахищених дітей буде організовано і на Чернігівщині. Про це повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.
Як зазначила начальник обласної служби у справах дітей Людмила Зеленько, в області нараховується 2235 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них – понад 87% охоплено сімейними формами виховання – опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Протягом дев’яти останніх років у регіоні дуже активно розвивалась мережа дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. За цей час кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в цих альтернативних формах сімейного виховання майже у два рази перебільшила кількість таких дітей в інтернатних закладах.
Останнім часом, незважаючи на складну ситуацію в країні, кількість охочих взяти дитину-сироту до сім’ї в області значно зросла.
– Упродовж двох останніх років жодної дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, не було влаштовано до загальноосвітніх інтернатних установ системи освіти, – підкреслила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації.
Як зазначила директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот, для надання дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, зазнали насильства або залишились поза сімейним оточенням психологічної, педагогічної та юридичної допомоги, в області діє мережа центрів соціально-психологічної реабілітації дітей. Нині налічується три таких заклади: в Чернігові, Ніжині та Хмільниці. Крім цього, тут проводять ще навчання для кандидатів в усиновлювачі, у прийомні батьки та батьки-вихователі.

Підготував Тарас Бойко
Переглядів: 474 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук