"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Червень » 15 » Донорів – усе менше
12:06
Донорів – усе менше

14 червня у світі відзначався День донора. Сучасна медицина підтверджує, що донорство допомагає оновленню клітин крові: кістковий мозок посилює свою діяльність і виробляє нові молоді клітини.
Крім того, вас безкоштовно обстежать: зроблять аналіз крові на вміст гемоглобіну, наявність збудників венеричних хвороб, гепатиту А, В, С, вірусу СНІДу. Адже деякі з цих захворювань спочатку не мають симптомів.
У день здавання крові донор звільняється від роботи на підприємстві незалежно від форми власності. Крім того, надається додатковий день для відпочинку, який за бажанням може бути приєднаний до щорічної відпустки чи використаний в інший час протягом року. В обох випадках середній заробіток зберігається.
Попри це донорів стає усе менше. І в нашому районі зокрема. Через байдужість донорами стають лише близькі та рідні хворого, рідше друзі і колеги по роботі.
Та коли нещастя трапилося з молодим чоловіком із Гмирянки, було відрадно, що здати кров виявили бажання 15 односельців. Активні в цій благородній справі і жителі Івангорода та Южного.
Найбільша ж кількість донорів – серед працівників ЦРЛ. Наша гордість – Почесні донори України: Андрій Голуб, Наталія Пучок, Наталія Чмир, Лідія Ющенко, Валентина Кириченко та інші.
Активними донорами є жителька Івангорода Світлана Скоробагатько, Любов Штанько з Монастирища, Сергія Бєлана з Гмирянки. В Ічні є сім’я донорів: Лідія та Олександр Герасименки і їхня донька Яна.
Варто також відзначити медичних працівників Людмилу Римар, Світлану Кирій, Ольгу Лаврук, Олену Скрипку, Тетяну Пусь, Ольгу Палій, Юлію Бузицьку, сім’ю Любові та Володимира Мажних.
Одного дня біда може статися з близькою людиною чи навіть із тобою. Життя безцінне, допоможи його врятувати. Не залишайся осторонь чужої біди.
Звертайтеся за телефонами: 099-97-38-152, 068-09-24-654.
Ганна Дроботущенко,
медична сестра пункту переливання крові.

Зліва направо: активні донори райлікарні Ольга Палій, Світлана Кирій, Любов Мажна, Олена Скрипка; Почесні донори України (сидять) Наталія Пучок, Валентина Кириченко.
Фото Андрія Грудницького
Переглядів: 435 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук