"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Дохід непрацюючих тепер становить два прожиткові мінімуми
15:03
Дохід непрацюючих тепер становить два прожиткові мінімуми
Кабінет міністрів України постановою №635 від 8 вересня вніс ряд змін у порядок розрахунку житлової субсидії. Як це вплине на призначення субсидій, розповів начальник управління соціального захисту населення Анатолій Породько.
– Надання раніше призначеної субсидії припиняється в разі, якщо збільшується кількість прописаних в квартирі людей. Кабмін також змінив порядок розрахунку доходів для обліку при призначенні субсидії для тих, хто перебував на строковій військовій службі. Якщо громадянин проходив строкову службу в рік, за який враховуються доходи при призначенні субсидії, то середньомісячний сукупний дохід, незалежно від отриманих такою особою доходів, визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму.
Нові правила торкнуться також громадян, середньомісячний сукупний дохід яких менше прожиткового мінімуму, але які протягом зазначеного періоду отримували будь-які соціальні виплати (пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини та інше) або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку, то в розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами доходів.
Зміни торкнулися також осіб, яким виповнилося 18 років 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії. Якщо середньомісячний сукупний дохід такої людини менше прожиткового мінімуму, або доходи відсутні, але такий громадянин навчався на денній формі навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних або вищих навчальних закладах, то для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму. Однак якщо особа не навчається і в неї відсутні будь-які доходи, то для розрахунку субсидії середньомісячний дохід визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму.
Якщо за призначенням субсидії звернувся непрацюючий пенсіонер, який не має інших доходів, крім пенсії, в його середньомісячний сукупний дохід враховується розмір пенсії за попередній місяць.
Також важливо зауважити, що згідно внесених змін надання раніше призначеної субсидії припиняється в разі, якщо отримувач субсидії не повідомив управління соцзахисту про зміни кількості прописаних людей в помешканні.
Андрій Грудницький
Переглядів: 360 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук