"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 15 » До землі вклоняємось тобі, солдате!
14:16
До землі вклоняємось тобі, солдате!

Пам’ять... Нетлінна і вічна. Вона не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над нацизмом. Наш обов’язок – пам’ятати героїв-українців часів Другої світової війни і героїв, які сьогодні захищають нашу державу від російської агресії. Тебе, мене, всю Україну! Не забудемо Другу світову війну, щоб зупинити нинішню і сказати: «Ніколи знову».
Напередодні свята в кожне село Ічнянщини, до кожного учасника найбільшої з воєн минулого століття завітали представники районної та місцевої влади. В освітніх закладах відбулися зустрічі з ветеранами та героями АТО, у сільських та районному будинку культури – святкові концерти. А в День Перемоги, 9 травня, жителі та гості міста поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, братської могили воїнів-визволителів та Меморіалу Слави.
Відвідали ветеранів
Голови РДА Григорій Герасименко та районної ради Олександр Сліпець, депутат обласної ради Віктор Кияновський, керівники установ та організацій району привітали вітальними листівками, квітами та подарунками 72-х фронтовиків, а також матерів загиблих воїнів-інтернаціоналістів, сім’ї загиблих учасників АТО. Зокрема, герої Перемоги Павло Дьогтяр з Іваниці відзначений нагрудним знаком і грамотою обласної ради, а Павло Нестеренко з Бурімки – грамотою ОДА.
Найщиріші вітання та 105 продуктових наборів передав народний депутат Валерій Давиденко учасникам бойових дій, головам ветеранських організацій, сім’ям загиблих учасників АТО.

Урочистості у Дружбі
На сцені будинку культури – ветерани Другої світової війни Микола Тимошенко, Костянтин Пітель та Іван Фірсов. Почесні гості отримали квіти та подарунки від міської ради, військової частини та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла».
Приємним подарунком став і виступ творчого колективу ПАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла» та ічнянського гурту військово-патріотичної пісні «Набат».
Командир військової частини А 1479 Андрій Коваленко, обласний депутат Віктор Кияновський, заступник голови міської ради Оксана Андріанова та голова профспілкового комітету військової частини Валентина Однолько висловили вдячність ветеранам за перемогу і бажали якнайшвидшого завершення антитерористичної операції на сході.

«Пам'ять війни – пам'ять серця»
9 травня учні та вчителі Тростянецької школи разом з учасниками художньої самодіяльності місцевого будинку культури подарували жителям Тростянця та Верескунів літературно-музичну композицію «Пам'ять війни – пам'ять серця».
У виконанні Артема Приза, Христини Белей, Катерини Курінської, Інни Приз, Світлани Ярмоленко звучали пісні, які підтримували бойовий дух у ті тяжкі воєнні часи. Аматори декламували вірші, присвячені героям Небесної Сотні, воїнам, учасникам АТО.

Зустріч трьох поколінь
Учні Ічнянської гімназії зустрілися з ветераном Другої світової війни Володимиром Неїзжалим та учасником антитерористичної операції на сході країни Сергієм Медведєвим.
Володимир Олексійович розповів школярам про свій бойовий шлях, який для нього розпочався у 17-річному віці наприкінці війни і тривав чотири місяці. Але за цей короткий час Володимир Неїзжалий встиг і річку форсувати, й отримати поранення.
Випускника гімназії Сергія Медведєва призвали до війська другого березня минулого року. Його бойовий шлях пройшов через Краматорськ, Слов’янськ, Ямпіль, Червоний Лиман, а демобілізувався із Шахтарська.
Переглядів: 514 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук