"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 28 » До високих вершин та мальовничих пейзажів
13:27
До високих вершин та мальовничих пейзажів

Літні канікули – найкращий час для мандрівок. Взяли рюкзаки і гайнули у Карпати десять учнів Гмирянської школи на чолі зі своїми наставниками. Шістнадцять днів тривав цікавий похід. Подолано 150 кілометрів важкодоступних гірських вершин, крутих схилів, полонин.
Похід за адреналіном у Карпати організували вчителі Олександр Лисиця, Ігор Кізуб. До групи також долучилися учитель з Крупичпольської ЗОШ Юрій Кот та студент Юрій Литовченко з Ічні. Деякі школярі підкорювали карпатські гори вже вдруге.
Не з першого разу вдалося зійти на найвищу вершину гірського хребта Горгани гору Сивулю Велику (1836 м). Надто дошкуляв сильний вітер. Він перешкоджав руху, тому юні туристи повернулися назад. Розташувавшись на перевалі Боревка та трохи відпочивши, наступного дня знову пішли на штурм Сивулі. І вона підкорилася. Радість була великою!
– Коли піднімаєшся кам’яними розсипами Горган, – поділився враженнями керівник групи Ігор Кізуб, – відчуття ейфорії словами не передати. Ти майже торкаєшся руками хмар і відчуваєш всю велич висоти, де відкриваються неймовірні панорами горганських хребтів. Це потрібно побачити!
З успіхом було подолано найвищу гору Свидовецького хребта –гору Близницю ( 1881 м) Звідти відкрилися розкішні краєвиди сусідніх хребтів: Чорногори, Горган, Полонини Красної, Боржави.
Не забудеться мандрівникам романтика походу: міцний сон у наметі, запашна страва з димком, пісні біля багаття, дивовижне народження нового дня… Словом, було цікаво та весело!Кожен новий день дарував нові враженнявід побаченого. І цих вражень вистачить надовго.
Світлана Цюпка
Фото надане Ігорем Кізубом
Переглядів: 396 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук