"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 2 » До військової служби не придатні майже 70% військовозобов’язаних
09:15
До військової служби не придатні майже 70% військовозобов’язаних
З 20 січня в Україні стартував перший етап четвертої хвилі мобілізації, який триватиме до 19 квітня. Про її особливості розповідає виконувач обов’язків районного військового комісара Анатолій Пишко.
– Кого мобілізують цього разу?
– Призову-2015 підлягають громадяни віком від 20 до 60 років, які за станом здоров’я можуть нести військову службу і мають військову облікову спеціальність. Нині до ЗСУ мобілізуємо рядовий, сержантський склад у запасі та офіцерів запасу. Після фахової підготовки солдат відправлять у військові частини й проведуть бойове злагодження підрозділів.
– Скільки осіб планується мобілізувати з району?
– Загалом в Україні планують мобілізувати щонайменше 50 тисяч осіб. По району назвати не можу. Станом на 27 січня проведено чергове оповіщення військовозобов’язаних, які визнані придатними до служби медичною комісією ЦРЛ та зараховані на відправку у військові частини. Оповіщені й ті, кому потрібно пройти медичну комісію.
– Можновладців призиваєте?
– Окремого їх обліку не ведемо. Відмобілізовуємо всіх придатних до військової служби за військовими обліковими спеціальностями. Найзатребуваніші: танкісти, артилеристи, навідники, механіки, розвідники, фахівці ПВО, зв’язківці та водії.
– Що треба знати тим, хто отримав повістку?
– Отримавши повістку, військовозобов’язаний має прийти у військкомат і пройти медкомісію. Це його конституційний обов’язок. Якщо чоловіка немає вдома, родичі мають повідомити його про повістку і він повинен з’явитися у військкомат. Інакше цю людину ми подаємо у розшук, а далі – адміністративні та кримінальні наслідки.
– Які настрої у військовозобов’язаних?
– Люди по-різному сприймають ситуацію у державі. Здебільшого хлопці ухиляються від мобілізації, батьки замовчують про місце їх перебування. Хоча є свідомі, патріотично налаштовані громадяни, які готові захищати рідну землю. Значно зменшилася кількість добровольців: на сьогодні їх семеро.
Додаткові проблеми виникають через недосконалі списки військовозобов’язаних. Оскільки вік мобілізованих змінено від 45 до 60 років, дані в їхніх облікових картках застарілі. А уточнити адреси, місце проживання, телефони за короткий проміжок часу не реально.
– Чи багато виявлено непридатних після проходження медкомісії?
– Майже 70% з числа військовозобов’язаних району до військової служби не придатні.
– Точиться багато розмов про те, що військкомати корумповані. Чи пропонують вам гроші охочі «відкосити»?
– Мені ні, бо я хабарі не беру. А якщо не береш, то й не пропонують.
Розмову вела Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 676 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук