"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Серпень » 12 » До столу
10:50
До столу
Літо вже закінчується, але заготівля на зиму в повному розпалі. Читачі районки продовжують ділитися з нами своїми «фірмовими» рецептами. Загальновідомо, що найкращими кухарями таки є чоловіки. Микола Ващенко з Ічні нам довів, що сильна половина вміє і консервувати. .

Друкуємо його улюблені рецепти.

Спаржева квасоля в томатно-овочевій суміші
Для приготування квасолі на три півлітрові банки візьміть: 1 кг спаржевої квасолі, 200 г цибулі, 150 г олії, 250 г моркви, по одному середньому білому кореню: пастернаку, селери, петрушки; 700 г помідорів, 3 ч ложки солі, по 2 ст. ложки цукру та оцту, 4 штуки лаврового листу, 2 л води.
Молоді стручки спаржевої квасолі наріжте на шматочки по 2-3 см та бланшируйте в киплячій підсолені воді 5 хвилин. Цибулю наріжте кільцями та обжарте на олії до золотого кольору.
Моркву, білі корені пастернаку, селери та петрушки поріжте соломкою, складіть в каструлю та додайте олію. Помішуючи, доведіть до напівготовності.
З помідорів приготуйте томатний сік, злийте в емальовану каструлю та кип’ятіть 10 хвилин. Потім у сік додайте сіль, цукор, оцет, обсмажену цибулю, моркву та біле коріння, лавровий лист та спаржеву квасолю. Суміш перемішайте і тушкуйте 15 хвилин. Складіть у підготовлені банки, стерилізуйте 40 хвилин, закатайте.
Охолодження повітряне.

Салат «Кабачковий рай»
Для приготування салату візьміть: 5 кг кабачків, по 0.5 кг солодкого перцю, моркви та помідорів, 300 г часнику, 320 г олії, 2 ст. ложки солі, 150 г цукру, 4 лаврових листки, 1 ч ложку чорного меленого перцю, пучок петрушки або кропу.
Кабачки наріжте соломкою та змішайте з переліченими продуктами. Суміш тушкуйте 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додайте оцет та дрібно нарізаний часник. Усе розкладіть у стерилізовані банки, закатайте.

Консервовані помідори з олією
Для консервування помідорів на одну літрову банку вам знадобляться: 1 цибулина, 4 горошини чорного перцю, 3 шт. лаврового листу, по 2 ст. ложки олії та оцту, 1 ст. ложка солі, 100 г цукру, помідори та вода – скільки вмістить банка.
На дно банки складіть порізану кільцями цибулю, перець, лавровий листочок. Помідори розріжте навпіл і теж складіть у банку, додаючи олію, оцет, сіль, цукор. Залийте кип’яченою водою та стерилізуйте 10-15 хвилин. Банки закатайте. Смакуйте взимку!
Переглядів: 1315 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук