"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 30 » До Нового року
12:34
До Нового року
Подбайте про новорічний подарунок


Часу до Новорічного свята залишилось не так вже й багато. Тому варто знати, що придбання дитячих подарунків є однією із соціальних послуг, яка надається Прилуцькою міжрайонною виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності застрахованим особам відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням» від 18.01.2001р. № 2240-ІІІ.
Отримувачем подарунка є батько, мати, усиновлювач, опікун (піклувальник). Застрахована особа має право отримати в поточному році лише один новорічний подарунок за рахунок коштів Фонду соціального страхування на дитину, якій станом на 1 січня наступного календарного року не виповнилося 14 років.
Для отримання новорічного подарунка страхувальникам до 25 серпня варто було подати заявку до Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції на необхідну кількість дитячих новорічних подарунків. Потім представники страхувальників (підприємства, установи, організації) отримають новорічні подарунки для дітей застрахованих осіб на підставі довіреності за накладною, в якій варто вказати кількість подарунків, їх ціну та загальну вартість, яка надається робочим органом відділення Фонду за місцем реєстрації страхувальника.
Для правильного документального оформлення видачі новорічних подарунків страхувальник повинен мати: накладну на новорічні подарунки від Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції; протокол комісії (уповноваженого) із соціального страхування про видачу новорічних подарунків дітям працівників відповідно до списку, завіреного відділом кадрів або керівником підприємства; відомості, де зазначаються дані застрахованих осіб та їх дітей.
Добровільно застраховані особи, які уклали договір з територіальним органом Пенсійного фонду України про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, для отримання новорічних подарунків до Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції подають: заяву, копію свідоцтва про народження дитини, копію договору з Пенсійним фондом та підтвердження сплати єдиного соціального внеску. Новорічний подарунок видається за відомістю при пред'явленні документів, які засвідчують особу та копію свідоцтва про народження дитини.
Вартість і кількість новорічних подарунків у звіті Ф4-ФСС з ТВП не відображається, оскільки страхувальник безпосередньо не здійснював витрат на їх придбання. Сума витрат Фонду за новорічні подарунки, які видані страхувальником з порушенням порядку, або не видані застрахованим особам, не приймається до заліку та відшкодовуються за рахунок страхувальника.
Сергій Петренко
Переглядів: 544 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук