"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 3 » До дня вчителя
16:43
До дня вчителя
Любити дітей і знати свій предмет
Для того, щоб охарактеризувати ставлення до роботи вчителя хімії та біології Парафіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ольги Струк, досить одного епізоду з її учительських буднів. Одинадцятикласник не вивчив тему, а непогано ж учився. Вчителька довго не ставила оцінки, мовляв, вивчиш і перездаси. Врешті він не витримав:
– Чого ви так, наче до власної дитини? Ставте двійку і все.
Але такий підхід до учнів – не для Ольги Миколаївни.

Висококваліфікований і відповідальний педагог із 27-річним стажем, учитель вищої категорії, мудра і порядна людина, саме так і ставиться до учнів – як до власних дітей.
– Любити дітей і знати свій предмет – це основне, що дає натхнення, а воно в свою чергу – результати, говорить Ольга Миколаївна, – бо діти дуже тонко відчувають щирість і зацікавленість учителя в їхніх знаннях. І прагнуть виправдати його довіру.
Наприклад, три роки поспіль призером обласного етапу Всеукраїнських олімпіад з хімії був її учень Юрій Тарануха, який торік закінчив школу із золотою медаллю. Кілька останніх років перші місця з хімії та біології займали її учні на районних олімпіадах.
Ольга Миколаївна – переможець шкільного та учасник районних етапів педагогічного ярмарку «Використання ІКТ (інформаційно-комунікативних технологій) у навчально-виховному процесі» в номінації «Біологія». Заслужила високе педагогічне звання – старший учитель.
У сільської вчительки вільного часу небагато. Однак Ольга Миколаївна знаходить дещицю часу для читання і рукоділля. Навіть рушники вишила доньці на весілля.
Переглядів: 583 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук