"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 27 » До Дня рибалки
12:35
До Дня рибалки
Ловись, рибко, велика й… велика

Рибалка – улюблений вид відпочинку багатьох чоловіків нашого району, а подекуди навіть жінок. Тож не дивно, що останнім часом рибалки об’єднуються у» клуби за інтересами» – громадські організації.
Перше офіційне громадське об’єднанням рибалок у районі з’явилося чотири роки тому в Ічні, як природоохоронна громадська організація «Ічнянський клуб рибалок». Саме це об’єднання показало жителям інших населених пунктів приклад гуртування у єдину структуру для організації цивілізованої риболовлі. А вже сьогодні, згідно даних управління юстиції, у нашому районі зареєстровано десять мисливсько-рибальських об’єднань. Як розповів очільник першої в районі громадської організації рибалок Микола Куценко, нинішня тенденція до об’єднання рибалок лише на користь громаді та довкіллю.
Певен, що жителі району ще пам’ятають, як за радянських часів у ставках було багато риби. Але після розпаду Радянського Союзу від рук браконьєрів спорожнів не один ставок. Зі створенням рибацьких об’єднань риби у ставках знову побільшало. Бо рибалки за власні кошти закуповують мальків риб і не дозволять ловити сітками чи електровудками. Крім того, покращився екологічний стан водойм. Намітилася тенденція щодо благоустрою території біля ставків для культурного відпочинку. Особливо добре ця справа йде там, де місцеві підприємці підтримують об’єднання рибалок.
Ми цього року, спільно із КП Ічнянським ВУЖКГ, облаштували пляж: завезли пісок, відремонтували та пофарбували пляжні грибки та роздягальні, розчистили територію. Лісопильний цех та приватний підприємець Ігор Денисенко надали для цих робіт пиломатеріали.
Загалом, на благоустрій витратили близько тисячі гривень, а на зариблення весною ставків – 18 тисяч. Зокрема, цього року запустили 650 кг мальків білого амура і коропа, а на зиму – 400 кг мальків карася.
На жаль, при сьогоднішній кількості охочих порибалити, риба не встигає самостійно розмножуватися. За місяць когорта рибаків може виловити мінімум 1000 рибин, при тому, що цієї весни ми запустили лише 4000 малька білого амура і коропа та стільки ж карася.
Для нормального зариблення водойм згідно норм потрібно мати не м енше 70 тисяч гривень. Тож мусимо збирати крім членських внесків і благодійні пожертви від рибалок.
З часу заснування ми зібрали 44 тис. грн. членських внесків та лише 6335 грн. благодійної допомоги. Практика збору благодійних внесків із рибаків запроваджена всіма рибальськими об’єднаннями нашого району. У нас вона складає досить символічну суму – 20 грн. з рибалки. Але зауважу, якщо людина не бажає давати ці гроші, ніхто їй не заборонить ловити рибу.

Андрій Грудницький
Переглядів: 556 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук