"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 26 » Для населення він розпочнеться 1 жовтня. Підготовка соціальної сфери до зими триває
10:57
Для населення він розпочнеться 1 жовтня. Підготовка соціальної сфери до зими триває
З 1 жовтня для людей з індивідуальним опаленням офіційно розпочинається опалювальний сезон, що пов’язано з нарахуванням субсидій. А от для бюджетних установ він розпочнеться тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура не перевищуватиме +8 градусів. Та чи готова соціальна сфера до холодів?
Як розповіла в. о. начальника відділу ЖКГ, будівництва, містобудування та архітектури РДА Катерина Волеватенко, нині в районі готуються до нового опалювального сезону. Зокрема, впроваджуються два інвестпроекти зі збереження тепла: заміна склопакетів у школі мистецтв та Дорогинському НВК, про це ми раніше повідомляли. По школі мистецтв роботи оплачені, склопакети завезені і невдовзі буде завершено їхній монтаж. По дорогинському проекту роботи з монтажу розпочнуться, як тільки підрядник отримає оплату. До речі, крім державного та районного бюджету, фінансували його ПП «Магнат» та батьки школярів. Разом вони зібрали 16 тисяч гривень, за які виготовили проектно-кошторисну документацію. Планується заміна вікон і в гімназії, ЗОШ №4 та Іржавецькій школі. За словами Катерини Валеріївни, документація готова, однак коштів поки немає.
І далі впроваджуються альтернативні джерела опалення. Зокрема, офіційно введено в експлуатацію котельню на твердому паливі, яка опалює райдержадміністрацію та районну раду. Завершується реконструкція газової котельні Крупичпільської ЗОШ. Тепер вона опалюватиметься твердим паливом. Крім того, виготовляється проектно-кошторисна документація з переведення Ічнянського будинку культури на опалення щепою. Це приватний проект, який збирається реалізувати приватний підприємець Костянтин Денисенко. Його фірма вже кілька останніх років займається опаленням ЦРЛ, гімназії.
За словами Катерини Волеватенко, у жовтні відділ освіти планує закупити паливо для твердопаливних котелень. Це можна було б зробити раніше, однак станом на 20 вересня фінансових призначень на ці заходи ще не було. Попри це опалювальний сезон в освітян має розпочатися вчасно, адже є залишки палива, зокрема 114 кубометрів дров. Єдині труднощі, які виникають щорічно, можуть стати із пуском газових котелень в зв’язку із необхідністю перевірки ДВК, повірки лічильників, атестації персоналу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 381 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук