"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Для користування газом потрібні додаткові договори
13:37
Для користування газом потрібні додаткові договори
Споживачі газу незабаром платитимуть окремо за транспортування газу та за сам газ. Такі вимоги Закону України «Про ринок природного газу», що вступив в дію 1 жовтня минулого року. Транспортуванням газу та безпосередньо його продажем займатимуться різні організації. Про це розповіли 1 лютого на брифінгу в Чернігівській ОДА.
Транспортування природного газу територією нашої області здійснюватиме ПАТ «Чернігівгаз», а продаватимуть – різні установи, одна з яких – ТОВ «Чернігівгаз Збут». Тому всі споживачі обов’язково мають підписати договори на постачання природного газу, які надійдуть найближчим часом разом із квитанцією на оплату за газ.
Директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста звернув увагу присутніх на брифінгу, що процедуру укладання договорів на постачання газу максимально спрощено: заповнений типовий договір можна надати особисто, надіслати поштою, передати через контролера газової служби. Аналогічно буде з договорами на транспортування газу, які споживачі укладатимуть з «Чернігівгазом».
Також було наголошено, що споживачі обов’язково мають з 1 по 5 число щомісяця повідомляти показники газового лічильника до відповідної установи і вчасно сплачувати за газ. Якщо споживач не передав показники лічильника з 1 по 5 число місяця, наступного за розрахунковим, «Чернігівгаз» виконує обчислення відповідно до встановлених законодавством норм. У подальшому ж здійснюється перерахунок відповідно до показань лічильника.
За інформацією Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА за останні 5 років обсяг споживання природного газу на Чернігівщині скоротився з майже мільярда кубометрів до 586 мільйонів. Тільки минулого року порівняно з 2014-им область використала на 17,9% (на 127,6 мільйона кубометрів) газу менше. Найбільше зекономило населення — 23,7%. Промислові підприємства скоротили споживання газу на 15,5%, бюджетні установи — на 14,3%, постачальники тепла — на 7%.
Підготував Тарас Бойко
Переглядів: 392 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук