"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 23 » Дякуйте частіше
18:09
Дякуйте частіше
11 січня відзначається Всесвітній день слова «дякую». Це свято з'явилося за ініціативою ООН та ЮНЕСКО. В Україні «найввічливіших» день відзначають утретє.
Особливих традицій у нас це свято поки не має. Єдина порада: «дякую» та «спасибі» треба говорити якомога частіше. Цього дня бажано подякувати за увагу, тепло, любов і підтримку близьким та рідним, усім, хто поруч із вами по життю.

Як правильно говорити: «спасибі» чи «дякую»? Не важливо, яке саме з цих слів ви оберете. І «спасибі», і «дякую» з’явилися в українській мові у шістнадцятому сторіччі. Перше – це скорочення від фрази «спаси, Боже». А «дякую» прийшло з Німеччини. В оригіналі «данке» має два значення: дякую і думаю. Сказані від щирого серця будь-якою мовою, вони допомагають нам стати ближчими один до одного, передають енергію добра і світла від однієї людини до іншої.
Психологи вважають, що слова вдячності – це знаки уваги, вони діють на психіку, як приємні дотики, і здатні зігріти своїм теплом. Просте слово вдячності іноді означає більше, ніж будь-які матеріальні нагороди (особливо про це варто знати хабарникам!), воно дійсно чарівне і здатне творити дива. Крім того, слова вдячності змінюють наше життя на краще, дарують позитивні емоції, покращують взаємовідносини і надихають на нові дії. Частіше кажіть «дякую» – і тоді добрих справ у вашому житті буде більше.
Підготувала Наталія ЧЕРНЕНКО
Переглядів: 488 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук