"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 23 » Дівочі ворожіння
18:07
Дівочі ворожіння
Зазирнути у своє майбутнє – одне з найзаповітніших людських бажань, тому наші предки з давніх часів намагалися хоча б злегка відкрити його таємничу завісу, уберегти себе від можливих помилок. Вони примітили, що ворожіння в період Святок (починаючи з Різдвяного святвечора, 6 січня, і закінчуючи Водохрещем, 19 січня) збуваються найчастіше. Хочете й ви випробувати різдвяну магію ворожіння? Пропонуємо кілька старовинних способів заглянути в майбутнє. І нехай вони принесуть вам тільки позитивні емоції.
Ворожіння на воску
Щоб дізнатися про майбутнє, необхідно взяти залишки воску або парафіну від свічок (тільки білого кольору, різнобарвні, святкові свічки не підійдуть). Віск покласти в металевий посуд, швидко розплавити на великому вогні і миттєво вилити в холодну воду. Якщо віск застиг у формі будинку – це означає, що скоро з’явиться нове житло чи господарство, а для дівчини – наречений. Якщо фігура безформна – це на погане майбутнє. «Печера» або «яма» символізують похоронне місце і передбачають близьку смерть або важку хворобу. «Дерево» має кілька тлумачень: якщо гілки спрямовані вгору – це на радість, якщо вниз – на нудьгу, тугу і печаль. «Свічка» або «кільце» пророкують близьке весілля. Якщо віск упав на дно млинцем – на тривале дівування.
… на воску і молоці
У блюдце налити молока і поставити на поріг. Взяти залишки від свічок (воскових), розтопити на вогні, промовляючи: «Мій господар домовик, прийди до мене на поріг, молочка попити, воску поїсти». Після останнього слова вилити розтоплений віск у молоко і придивитися, що за фігура вийшла.
Хрест – ознака близької хвороби. Якщо краї хреста не чіткі, розпливчасті – незабаром чекає безліч малих неприємностей, які торкнуться всіх сфер вашого життя. Квітка, що розпускається – на вінчання протягом року. Будь-яка тварина – в оточенні завівся недоброзичливець. Дрібні зірочки – удача в роботі. Смужки – до переїзду, подорож, відрядження. Людська фігура – до появи нового друга.
… по тіні
Взяти аркуш паперу і гарненько його пом’яти, не скочуючи у дуже щільну кулю. Покласти на тарілку і підпалити. Після повного згоряння паперу, поряд з тарілкою потрібно поставити запалену свічку і вимкнути світло. Тінь від згорілого паперу і вкаже вам відповідь про майбутнє.
… по гавкоту собак
Це ворожіння допоможе вам дізнатися про характер майбутнього чоловіка. Для цього опівночі візьміть ніж і вийдіть на вулицю до найближчого замету. Почніть різати сніг, примовляючи: «Чорте, не мовчи, чорте, підкажи, який чоловік мені попадеться, плакати чи сміятися доведеться?» Потім прислухайтеся до собачого гавкоту. Якщо ви почуєте уривчастий і злий гавкіт, ваш чоловік буде похмурий і суворий. Якщо заливчастий і «веселий» – чоловік буде добрий і веселий. Якщо почуєте виття – це не до добра – шлюб буде недовгим, а ви можете овдовіти.
… по волоссю
Ворожити по волоссю потрібно опівночі. Налити воду в миску і додати трохи солі, потім трохи цукру і ще раз трохи солі. Після цього рідину ретельно перемішайте, а коли вода зупиниться й перестане колихатися, киньте в неї волосини: одну зі своєї голови, другу – з голови коханого. Миску залиште до ранку.
Якщо волосся переплелося одне з одним – до весілля, віддалене одне від одного – до близької розлуки, одна з волосинок потонула – до важкої хвороби або навіть смерті її власника.
… по обручці
Взяти склянку з гладкими стінками, без малюнків і шліфування, налити в неї три чверті води і на середину дна обережно опустити попередньо почищену обручку. Якщо дуже-дуже довго і пильно вдивлятися в середину обручки, можна побачити свого майбутнього нареченого.
… по дереву
Таке ворожіння підкаже, яким буде чоловік. У парку чи в лісі зав’яжіть очі, кілька разів через ліве плече поверніться навколо осі й вирушайте на пошуки свого дерева. Яке оберете, таким і буде ваш чоловік. Рівне, з тонкою і гладкою корою – чоловік буде молодий і красивий; з товстою і шорсткою – не дуже красивий; з потрісканою – старий і немічний. Якщо дерево місцями з обдертою, потрісканою корою – чоловік буде бідний. А якщо велике, то й чоловік буде кремезний і сильний. Якщо на дереві багато сучків – до великої кількості дітей.
… з дзеркалами
Два великі дзеркала встановити одне навпроти одного, освітивши їх двома свічками. Найкраще тримати дзеркало проти освіченого настінного дзеркала так, щоб з направленого дзеркала в настінному утворився довгий коридор, осяяний вогнями. Треба довго дивитися в дзеркальний коридор, де й повинен з’явитися суджений. Щоправда, там можна побачити не тільки його, а й усяку нечисть.
При цьому ворожінні в кімнаті не можна залишати кішок, собак, птахів, а лише одну чи дві подруги, яким заборонено розмовляти з тією, хто ворожить і дивиться в дзеркало.
Підготувала Ярослава СЕРЕДА
Переглядів: 545 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук