"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 26 » Діти – майбутнє України
15:49
Діти – майбутнє України
В Ічні буде ще один дитсадок
На базі першої школи


Наявні в Ічні чотири дитячі садки переповнені протягом останніх п’яти років. Із 619 ічнянців дошкільного віку дитсадки відвідують лише 389. Районна влада спільно з міською шукали варіанти розширення мережі закладів дошкільної освіти: планували будівництво нового, реконструкцію одного з наявних.
Та будівництво виявилося нереальним на цей час варіантом, бо й належної земельної ділянки не легко знайти, і 40 млн. грн., що становить половину районного бюджету, ще важче відшукати. Врешті голова райдержадміністрації запропонував універсальний варіант, який дозволяє розв’язати кілька проблем відразу.
Ситуація нині така, що в дитсадках немає вільних місць, а в школах пустують цілі класи або й приміщення. 1 вересня до Ічнянської школи №1, проектна потужність якої 500 місць, прийдуть приблизно 270 учнів. Тобто тут «гуляє» окреме приміщення. Та незабаром у ньому гратимуться дошкільнята: на базі першої школи буде створений навчально-виховний комплекс, у складі якого планується відкрити три групи дитсадка. Як це 2012 року зробили в Дорогинці.
На останній сесії районної ради під час перегляду бюджету за перше півріччя відділу освіти РДА на виготовлення проектно-кошторисної документації для здійснення реконструкції частини приміщення Ічнянської ЗОШ №1 під навчально-виховний комплекс виділено 12 тис. грн. Для подальших робіт залучатимуться і спонсорські кошти.
Цього року також планується розпочати реконструкцію дитсадка у Крупичполі на 15 місць.
До речі, на сьогодні в Ічнянському районі діє 22 дитячі садки – найбільше серед районів області.
Переглядів: 526 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук