"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 7 » Діти - квіти
10:43
Діти - квіти
Наші учні - наш престиж
«Кожна дитина має право на розвиток талантів»
(Конвенція ООН про права дитини; ст. 29)

30 травня на сцені районного будинку культури щедро врожаїлося – 32 юні таланти закінчили навчання в Ічнянській школі мистецтв по класу баяна, гітари, бандури, фортепіано, хореографії та образотворчого мистецтва. Кращі з них нагороджені похвальними листами.
Необдарованих дітей немає, – так в один голос заявили Надія Яцеленко та Світлана Целєва, директор і завуч школи мистецтв, у відповідь на прохання назвати обдарованих учнів. – Ми тільки розвиваємо творчі здібності, дані природою. Батьки приводять до нас іноді замкнених, «закомплексованих» дітей, щоб розвивати їх. І ми це робимо. Був колись хлопчик, який лише в 6-у класі звів праву та ліву руки. Коли зіграв на випускному – це була наша спільна перемога! Зараз він навчається у вищій школі.
– Щоб людина розвивалася гармонійно, необхідно розвивати і праву, і ліву півкулі головного мозку, які відповідають за образне та логічне мислення, – продовжує розмову Світлана Дмитрівна. – Заняття в школі мистецтв розвивають і дисциплінують. Буває, що деякі учні не витримують навантаження і припиняють відвідувати музичну школу. Однак у загальноосвітній школі відмінниками вони теж не стають, бо працелюбні та наполегливі встигають скрізь, а слабкі ніде не досягають успіху.
Надія Петрівна розповідає про участь вихованців школи в обласних конкурсах і про здобуті перемоги:
Перший хореографічний клас відкрився у 1994 році. Відтоді пішли у світ багато випускників, серед яких є студенти, що обрали хореографію своєю спеціальністю. Наші випускники навчаються і в музичних училищах, і в консерваторії. Пишаємось перемогами учнів, які піднімають престиж нашої школи. Так, у Чернігові на конкурсі танцювальних колективів у цьому році ми зайняли третє місце. Також вибороли третє місце на обласному конкурсі хорових колективів ім. Боднарука «Свято хору». На олімпіаді по сольфеджіо одержали грамоту «За високу якість знань». Брали участь у конкурсах юних піаністів, гітаристів, баяністів «Первоцвіт» та «Струни серця». Зайняли третє місце в конкурсі юних виконавців. Два баяністи зайняли призові місця на конкурсі у Ніжині: Богдан Ночовський із Гмирянки – ІІ-е, а Катерина Сердюк – ІІІ-є. На обласній виставці робіт декоративно-прикладного мистецтва наші вихованці представили 15 доробок. Грамотою управління культури відзначена робота Валерії Шкібтан.
Наталія Черненко
Фото автора
На фото: «Надія» – призер обласного конкурсу танцювальних колективів
Переглядів: 575 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук