"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Червень » 12 » Держава компенсує 20% на придбання твердопаливного або електричного котла
14:19
Держава компенсує 20% на придбання твердопаливного або електричного котла
Якщо у вас бракує коштів на встановлення електричного чи твердопаливного котла, або придбання інших енергозберігаючих товарів – вам допоможе державна кредитна програма на утеплення житла та модернізацію опалювальних системі. За цією програмою в Ощадбанку можна взяти кредит на період до трьох років та частково компенсувати вартість котла.
У жовтні минулого року голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук повідомив, що для компенсації населенню 20% вартості котлів на альтернативному паливі, що купуються в кредит, крім бюджетних, будуть використані надані Європейським союзом 50 млн. грн. У рамках програми енергоефективності сума запланованої компенсації становить 245,5 млн. грн.
Зокрема, на котли твердопаливні та електричні відшкодовується 20% від суми кредиту, але не більше 5000 грн. За придбане енергозберігаюче обладнання (вікна, двері, батареї, утеплювальні матеріали) надається компенсація 30%, але не більше 10000 грн. Максимальна сума доступного кредиту становить 50000 грн.
І ось програма почала працювати. Паспорт, ідентифікаційний код, довідка про доходи, рахунок із магазину – такі документи необхідні для отримання кредиту в Ощадбанку та державної компенсації.
Але перед тим, як узяти в магазині рахунок, варто проконсультуватися у банку. Адже відшкодування надається на обладнання та матеріали за встановленим переліком вимог до них.
Кредит може взяти не лише власник будинку, а й співкористувач. Гроші клієнту на руки не видаються, а перераховуються у магазин, а компенсацію держава перераховує на поточний рахунок клієнта в Ощадбанку на погашення кредиту.
Приклад кредитування

Якщо ви вирішили придбати дров’яний котел вартістю 20 тисяч грн., із цієї суми необхідно відразу заплатити 10%, тобто 2 тисячі авансового внеску у магазин. Банк надасть 18000 грн. кредиту. Одноразову комісію – 3% від цієї суми, тобто 540 грн. – треба заплатити у банк. Держава відшкодує 20% кредиту, що становить 3600 грн. Позичальнику залишиться погасити 14400 грн. кредиту та нарахування за відсотковою ставкою 25% річних. З банком можна розрахуватися відразу після того, як держава надасть компенсацію. Пені за дострокове погашення займу не передбачено, доведеться заплатити лише відсотки за час користування кредитом. За детальнішою інформацією про кредитування звертайтеся до кредитного відділу Ощадбанку.
Андрій Грудницький
Переглядів: 583 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук