"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 22 » Держава даватиме дотацію за утримання ВРХ
15:06
Держава даватиме дотацію за утримання ВРХ
Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва. Зокрема, дотація, надаватиметься й за утримання корів та молодняка ВРХ. Про це повідомила на своєму сайті Чернігівська ОДА.
У порядку отримання компенсації визначено, що дотація за утримання корів надається на безповоротній основі двічі на рік юридичним особам за кожну ідентифіковану корову в розмірі 750 гривень за голову. Для отримання дотації до 1 квітня та до 1 жовтня до Мінагрополітики потрібно подати пакет документів.
А от дотація за молодняк надається на безповоротній основі селянам. Її розмір становить: за утримання молодняка віком до 5 місяців – 300 гривень за голову, віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень, від 9 до 13 місяців – 1500 гривень за голову. Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.
Пакет документів для отримання дотації за молодняк подається за місцезнаходженням господарства до відповідної ради територіальної громади. Прийматимуть їх протягом бюджетного року до 1 травня, 1 вересня і 1 грудня поточного року.
Андрій Грудницький
Переглядів: 448 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук