"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Денис Смолкін передав бійцям АТО подарунок, який потрапив саме до його тренера
16:04
Денис Смолкін передав бійцям АТО подарунок, який потрапив саме до його тренера

Дерев’яна дощечка з випаленим тризубом, яку шестикласник Денис Смолкін з Ольшани передав бійцям АТО, подолала тисячі кілометрів і десятки блокпостів – і потрапила саме до його тренера з боксу Юрія Шеменди, який більше року служить на Донеччині.
– У січні волонтери привезли нам дві посилки у Волноваху. Серед одягу, взуття, продуктів були дитячі малюнки, а також дощечка, на якій випалені тризуб і «Слава Україні! Героям слава!», – розповідає боєць 131-го окремого розвідувального батальйону Юрій Шеменда. – На зворотній стороні – підпис «смт Дружба, Денис Смолкін» і номер мобільного. Дощечку я залишив собі. Було приємно, що її передав мій вихованець, якого навчав боксу. Дзвонив Денису, хотів подякувати, але телефон не відповідав.
Як з’ясувала дружина Світлана, яка зайнялася пошуками хлопчика, він із батьками переїхав в Ольшану, а його телефон вийшов з ладу.
14 лютого боєць із передової приїхав на кілька днів додому. Бажання побачити свого вихованця не покидало Юрія. Тож на пропозицію нашої редакції зустрітися з Денисом радо погодився. Воїн подякував юному патріоту і подарував книгу Олесі Реути «Ічнянці в АТО. 100 бійців», в якій є спогади про війну і самого Юрія. На зустрічі з учнями та педагогами школи розповів про нелегкі воєнні будні.
Діти засипали бійця питаннями, цікавилися про розвідку, які завдання виконує, що найважче на війні, чи потрапляли у засідку. Особливо допитливими виявилися четверокласники Ярослав Решетило та Роман Тимошенко.
– Дитячі малюнки та листи мають для солдат особливе значення. Вони розвішують їх у бліндажах, дехто кладе у нагрудні кишені. Це свого роду оберіг для нас, – каже Юрій. – Передають і різні вироби, браслети, ляльки-мотанки, виготовлені власноруч. Я гордий, що в нашій країні є справжні маленькі патріоти. Для них варто жити.
У рамку:
33-річний Юрій Шеменда народився на Львівщині у місті Самбір. Його родина переїхала у Монастирище, де Юрій закінчив школу. У Чернігівському педуніверситеті здобув спеціальність вчителя фізкультури. Три роки служив в армії за контрактом у прикордонних військах на кордоні з Польщею. З 2009 року живе в Ічні, з дружиною Світланою виховують чотирирічного Назара та дворічну Софійку. Працював в Ічнянській школі №1, будинку дитячої та юнацької творчості, тренером ДЮСШ. До мобілізації (4 лютого 2015 року) викладав фізкультуру в Гужівській школі. Нині несе службу в «сірій зоні» на Донеччині, біля Новогнатівки, і чекає на демобілізацію.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
На знак подяки Юрій Шеменда дарує книгу Денису Смолкіну
Переглядів: 691 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук