"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 8 » День вшанування ліквідаторів-чорнобильців
14:30
День вшанування ліквідаторів-чорнобильців


Шановні громадяни Ічнянського краю! Дорогі побратими – ліквідатори Чорнобильської катастрофи! 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття.
День шани ліквідаторів запроваджений 14 грудня у зв’язку зі зведенням першого об’єкту «Укриття» над 4-м енергоблоком ЧАЕС та аварійною зупинкою 3-го, ще на той час працюючого, блоку АЕС. Скільки б не було сказано і написано про Чорнобильську катастрофу, цей літопис ніколи не буде вичерпним і завершеним – стільки переплетено у цьому пекельному вузлі людських доль і подій, стільки знуртовано у ньому енергії добра і зла, страждань і самопожертви, стільки увічненого і забутого назавжди. Але і сьогодні, через майже 32-а роки після трагічного 26 квітня 1986 року, люди планети говорять: «Завдяки подвигу ліквідаторів аварії, ціною їхнього життя і здоров’я вдалося врятувати Україну, Європу і світ від надзвичайно згубних наслідків цієї катастрофи».
Через пекло Чорнобиля пройшли близько трьох мільйонів наших співвітчизників. У цьому числі майже півтисячі наших земляків: синів, чоловіків, батьків. За це вам живим і сущим слава і честь! Мої вітання з Днем шани, побажання здоров’я і терпіння в боротьбі з недугами, любові і поваги в сім’ях. Допоки живі, пам’ятаймо про сотні наших бойових побратимів-ліквідаторів, які передчасно пішли з життя. Вічна їм пам’ять людська.
Уклін всім матерям, дружинам – чорнобильським вдовам, які втратили своїх найдорожчих синів і любих чоловіків. Ми вас шануємо і не залишимо наодинці. Шановні ліквідатори! Пам’ятаємо нашу традицію: 16 грудня, о 10.00, зустрічаємось біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи».
Віктор Кичай, голова районної спілки «Чорнобиль»
Переглядів: 410 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук