"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 29 » День вишиванки та марш на честь героїв
15:17
День вишиванки та марш на честь героїв

21 та 24 травня Ічня полинула у вир національно-патріотичних тонів та кольорів, піднімаючи український дух та відроджуючи національні традиції.
У четвер містяни відзначили День вишиванки, вдягнувши вишиті сорочки – «де би ти не був, і щоби не робив». Таким чином висловили свою любов до України. А в неділю вирушили у марш на честь героїв.

Близько тридцяти ічнянців у вишиванках та військових формах пройшли святковою ходою вулицями міста. Марш пам’яті приурочили на знак вшанування українських героїв – борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Ініціаторами заходу виступили члени районної організації ВО «Свобода».
Святкову колону очолили молоді патріоти з синьо-жовтими прапорами, демобілізовані учасники АТО, члени молодіжної організації «Сокіл». Небайдужі містяни, серед яких і дружини воїнів, і волонтери – під час урочистого маршу скандували : «Героям-землякам, які загинули на сході України – Слава! Слава! Слава!», «Землякам, які зараз захищають наше майбутнє – Слава! Слава! Слава!», «Пам’ятай, чужинець: тут господар – українець!» Співали Гімн України, патріотичні пісні. Після закінчення маршу біля Каплички пам’яті Героїв Небесної Сотні та воїнів, загиблих в АТО, представники міської та Тростянецької, Крупичпільської, Заудайської, Бурімської, Монастирищенської та інших сільських громад обговорили низьку активність місцевих жителів. Однак втішає те, що присутні прийшли без будь-чиїх вказівок.
– Ічню важко розбудити, але крапля камінь точить, – переконані активісти. – Наступного разу, на День Конституції, свідомих осіб збереться більше.
Тим часом наймолодші учасники маршу змагалися в конкурсі на кращий малюнок на асфальті. Переміг семирічний Михайлик Гусак із Крупичполя, який кольоровою крейдою намалював літак, що «летить визволяти Надію Савченко». Разом із дітьми неабиякі художні здібності продемонструвала дружина Сергія Петраускаса – Яна.
Наталія ЧЕРНЕНКО
Переглядів: 777 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук