"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » День села у Більмачівці
13:15
День села у Більмачівці

Масове святкування Дня села у Більмачівці відбувається вже другий рік поспіль. Цьогоріч більмачівці відзначили його 15 жовтня. Саме дійство відбувалося в приміщенні сільського будинку культури.
Особливого українського колориту надала святу виставка вишитих сорочок, корсетів, які надали Віра Шпанська, Лідія Артеменко, та картин. Увагу багатьох привернула виставка робіт вихованців дитсадка, малюнки школярів, квіткова композиція Вікторії Семенченко, роботи місцевих майстринь Любові Музиченко, Ганни Міщенко, Ольги Шкоди: ікони, рушники, скатертини, портрет Т.Г. Шевченка.
Офіційне відкриття свята розпочалося з вітальних слів Більмачівського сільського голови Вікторії Біляч, яка запашним короваєм зустріла почесних гостей – голову райдержадміністрації Олександра Бондаря та керівника СТОВ «Інтер» Михайла Бондаря.
Після завершення вступної частини на сцені виступали школярі, солісти Фастовецького будинку культури, Іржавецький ансамбль української народної пісні. Шквал оплесків отримав надзвичайно талановитий музикант з Мартинівки Олексій Прокопенко і гурт гітаристів. Теплими словами привітали найстарішу мешканку села, якій за 90 років – Катерину Топтун. Вітали щасливе подружжя, яке прожило у парі 56 років – Лідію та Петра Сушків та наймолодших мешканців села Івана Васільєва та Олексія Медвечкого. Усі отримали подарунки та музичні вітання. Найщиріші та найтепліші слова вітання та подяки лунали односельчанам, які захищали східні кордони нашої держави у зоні АТО Сергія Петраускаса та Олега Топтуна.
Після урочистостей усіх учасників свята частували запашним і смачним кулішем, а також люди мали змогу поласувати пирогами, шашликами, бутербродами з салом. Окрім того, у безпрограшній святковій лотереї серед мешканців Більмачівки розіграли двоє поросят!
Після закінчення концерту молодь розважалася на дискотеці.
Весело, з музикою та піснями, з гарним настроєм більмачівці святкували до пізньої ночі. Тож відтепер відзначення дня села всією громадою стане в Більмачівці доброю традицією.
Усі односельці щиро вдячні за допомогу у проведенні Дня села керівнику СТОВ «Інтер» Михайлу Бондарю, народному депутату Валерію Давиденку, депутату районної ради Ользі Шпанській, всім хто взяв участь в організації свята.
Олена Бортник

На фото:
Подружжя Лідія та Петро Сушки;
Подарунки учасникам АТО Топтун Олег, дружина Сергія Петраускаса Галина ( Петраускене).
Гітаристи Дмитро Єщенко, Олексій Прокопенко, Олег Кучеренко, Микола Прокопенко та учениці місцевої школи.
Переглядів: 607 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук