"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Серпень » 29 » День села
12:03
День села
Южне: святий хліб поєднав і сивочолих, і юних

Давно в селі не було такого свята. Можна сказати, що відроджується забута традиція.
Южненський сільський голова Раїса Котенко та голова ПСП «Фортуна» Іван Пащенко привітали cвоїх земляків із Днем села.

Кожна з 468 сімей – це неповторна квітка букета під назвою Южне, найбільшою окрасою якого є багатодітні родини, де виховуються троє і більше дітей. У дитсадку 30 дошкільнят, а в ЗОШ І-ІІІ ступенів навчаються 100 учнів – майбутнє і села, і нашої держави
– Село – це колиска, звідки всі ми виросли, – сказав Іван Пащенко, звертаючись до односельців. – Я дякую Долі, що дала мені можливість тут жити і працювати. На жаль, на сьогоднішнє свято не зміг прибути всіма шанований Микола Харченко, який заклав фундамент розвитку Южного, але він передає для своїх колишніх односельців сердечні вітання зі Спасом медовим, із завершенням жнив та з Днем села.
За словами голови райдержадміністрації Сергія Рубашки, який теж завітав на свято, Южне – це найкраще в районі село: забудоване, доглянуте, трудове. Тут уже закінчили збирати ранні зернові, а на полях, на 30 тис. га, ще дозріває зернова кукурудза. Южне – переможець в районі з виробництва молока. Доїльна зала типу «Карусель» – одна з восьми в Україні, що свідчить про далекоглядність керівництва сільськогосподарського підприємства та про перспективи для села, де є справжній господар. Южне – це талановиті, привітні й працьовиті люди…
З екрана дивилися у залу трудівники полів і ферм – близько 30 ветеранів праці, багато з яких уже відійшли за межу вічності, але живуть у вдячній пам’яті односельців.
У гості заведено їздити з подарунками, тож депутат обласної ради Григорій Данько з Бахмача привіз южнянським школярам кілька м’ячів, щоб діти росли сильними і примножували спортивну славу України.
Люблять у Южному гарну українську пісню і вміють співати. Солісти Сергій Дорошенко, Настя Грищенко, Віта Мірошник, Альбіна Сидорець та дуети Олександра Буренка й Валентини Котолуп, сестер Ірини й Тетяни Сокіл, виступ сільського хорового колективу були окрасою свята. Молоді южняночки, на знак пошани та вдячності, від громади села вручили коровай сільському голові Раїсі Котенко та голові правління ПСП «Фортуна» Івану Пащенку, а керівники передали його заслуженим трудівникам села – доярці Олександрі Миколенко та механізатору Григорію Бунчуку, щоб вони розділили всій громаді по шматочку. Той святий хліб поєднав і сивочолих, і юних.

Свято вихлюпнулося зі стін будинку культури і продовжилося біля козацького куреня. Дорослі пританцьовували під супровід фольклорного колективу і тростянецьких артистів, а діти розважалися на батуті.
День згасав, а День села розгорявся.
Наступного дня на южненців чекало ще одне свято, не менш радісне та приємне, особливо для дошкільнят та їх батьків – відкриття дитячого дошкільного закладу після капітального ремонту за районною інвестиційною програмою…
Переглядів: 1115 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук