"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 10 » День Монастирища
09:17
День Монастирища

Сонячний ранок 1 жовтня обіцяв: день села буде вдалий! І справді, в центрі вже зранку було людно. У величезному казані закипала польова каша, біля Будинку культури розкладали свої товари продавці, неподалік, біля школи, готувались для дітвори батути…
У вестибюлі Будинку культури розмістилися виставки вишивок місцевих майстринь, роботи школярів, вихованців дитсадка, квіткові композиції.
Увагу привертали стенди з портретами односельчан-орденоносців та колишніх голів сільради.
На сільське свято прибули очільники району і аж два депутати Верховної Ради, як годиться, з подарунками: Олександр Кодола привіз концерт із Ніжина, Віталій Корчик – два радіомікрофони й колонки з підсилювачами.
Сільський голова Григорій Зубарь, відкриваючи свято, вручив керівнику СТОВ «Інтер» Михайлу Бондарю символічний паспорт на знак плідної 16-річної праці в Монастирищі. Грамоти й подяки до свята отримали вчительки-пенсіонерки Валентина Жук, Валентина Слободянюк, учасник АТО Сергій Романчук, інші.
Концерт розпочав місцевий фольклорний колектив «Джерела», а далі глядачів радували виступи солістів Ніжинського Будинку культури, особливо ж аплодували маленьким танцюристам з ансамблю «Вікторія».
Після концерту Солоха (Ніна Ковбаса) з Чортом (Миколою Парубцем) частували безкоштовною польовою кашею і малих, і дорослих, веселі зарудські молодички на чолі з депутатом сільської ради Іриною Корноух – смачними варениками, пампушками з часником, бутербродами з салом.
Цілий день тривали ігри, конкурси, безпрограшна лотерея. Призи та виграші різноманітні – від зубної пасти до 100 кг пшениці, було й порося!
А щоб гарно й весело святкувалося, доклали зусиль СТОВ «Інтер» (М. Бондар), приватні підприємці Юлія Кукса, Олена Діденко, Віталій Дахно.
Ніна Штанько-Ткаченко
Фото Галини Перчук

Надія Лещенко дегустує медовуху Лідії Жадько;
Гості свята у колі сільських жінок;
Зараз буде каша, зараз будемо їсти. Пригощали нею Солоха (Ніна Ковбаса) та Чорт (Микола Парубець);
Триває розіграш призів. Усі в очікуванні…



Переглядів: 606 | Додав: lora | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук