"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 27 » День без тютюну
14:29
День без тютюну
31 травня — це привід для кожного курця хоча б на один день відмовитися від сигарет, оскільки останній день травня – це Всесвітній день без тютюну. Ініціативу щодо його проведення проявила Всесвітня організація охорони здоров'я. Перший такий день пройшов 1988 року з метою звернути увагу людей на ту шкоду, яку завдає здоров'ю куріння.
Тютюнопаління найбільш поширена шкідлива звичка у більшості країн. За даними ВООЗ, щороку через наслідки паління у світі помирає 300 тисяч осіб. Мало хто звертає увагу на цю страшну статистику, адже шкода від цигарок не проявляється моментально. Одначе курці з великим стажем практично приречені на серйозні проблеми зі здоров'ям, хоча самі ж їх і не пов’язують із тютюном. Між іншим, у тютюновому димі присутні більше 4000 хімічних речовин, з яких, щонайменше, 250 відомі як шкідливі, а більше 50 є канцерогенами.
Поряд із курцями страждає і здоров’я пасивних курців, які вдихають так званий вторинний тютюновий дим. Він заповнює ресторани, офіси або інші закриті приміщення, де люди палять. Тривале перебування у таких місцях у некурця може викликати серйозні серцево-судинні та респіраторні захворювання, включаючи ішемічну хворобу серця та рак легенів.
На жаль, самостійно позбутися тютюнової залежності дуже важко. Полегшити цю справу може консультація у лікаря-нарколога, який для зняття залежності може призначити відповідні медпрепарати. Хоча для людей із силою волі вони можуть і не знадобитися. А випробувати свою волю можна 31 травня, у Всесвітній день без тютюну.
Дмитро Шайнога, лікар-нарколог Ічнянського району
Переглядів: 436 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук