"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 4 » Декларувати доходи треба уважно, щоб потім їх не повертати
09:06
Декларувати доходи треба уважно, щоб потім їх не повертати
В Україні право на отримання будь-якого виду соціальної допомоги чітко регламентується нормативними актами. Контроль за правильністю надання державних соціальних допомог, субсидій та використання коштів державного бюджету України, здійснюють державні соціальні інспектори. У результаті виявлення порушень нараховані та виплачені кошти повертаються до бюджету.
Робота соціального інспектора здійснюється за двома напрямами: перший – визначення ступеня нужденності заявника, членів його сім’ї або домогосподарства, другий – перевірка достовірності наданих відомостей про доходи та майновий стан заявника та членів його сім’ї ( домогосподарства). Станом на 01.06.2016 року проведено 2032 перевірки по субсидії, виявлено 44 порушення. Зокрема, двадцять громадян не задекларували отриману орендну плату за паї; дванадцять – дохід від продажу сільгосппродукції; двоє пенсіонерів не вказали вартість отриманих пайків від підприємства; четверо пенсіонерів Укрзалізниці не зазначили страхові виплати; четверо осіб занизили розмір заробітної плати. Також порушенням є проживання сім’ї у будинку без оформлення договору найму житла та не внесення у декларацію особи, яка зареєстрована та проживає у домогосподарстві. У результаті до бюджету повернули 15550,38 грн.
Також перевіряється достовірність інформації про доходи малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу. За поточний період виявлено сім порушень на суму 41104,90 грн., кошти до бюджету повернуті в повному обсязі.
Державним соціальним інспектором перевіряє цільове використання державних коштів, які виплачуються батькам з догляду за дітьми - інвалідами до 18 років, інвалідам з дитинства, особам які здійснюють догляд за інвалідом 1 та 2 групи або особам, які досягли 80 років, особі, яка надає соціальні послуги, малозабезпеченим, які проживають разом з психічно хворим інвалідом 1 чи 2 групи. Випадків нецільового використання бюджетних коштів за цими напрямками роботи не виявлено.
Наталія Білик, державний соціальний інспектор
Переглядів: 461 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук