"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Де придбати вакцину від сказу?
13:55
Де придбати вакцину від сказу?
На початку жовтня троє жителів району стали жертвами нападу вовка і госпіталізовані для проведення профілактичного щеплення проти сказу. Єдиним рятівником від цієї хвороби є вакцина. Тільки своєчасне її введення може запобігти захворюванню на сказ, який не піддається лікуванню. Але, як відомо, в аптеках району та навіть України її придбати не реально.
– Якщо вас або ваших дітей подряпала чи покусала будь-яка тварина, промийте рану господарським милом (вірус гине в лужному середовищі), обробіть дезінфекційними засобами (спирт + йод + стерильна пов’язка) і невідкладно – до лікаря, – наголошує заступник головного лікаря Ічнянської ЦРЛ Григорій Ярошик. – Звичайно, антирабічна вакцина – панацея при зараженні сказом, єдиний шанс не захворіти. Але тільки у випадку своєчасного звернення.
Пацієнти, яким нині проводиться профілактичне щеплення у райлікарні, придбали вакцину в Обухові, де в одній із аптек залишився запас. Тож їм просто пощастило, що знайшли рятівний препарат за межами області.
За словами заступника генерального директора комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради Лариси Мартиненко, вакцина в Україну давно не завозилася. Водночас вона зазначила, що нова партія препарату з-за кордону уже перебуває в Україні. Після тестування, наприкінці жовтня, вакцина повинна з’явитися в аптеках.
Але це все час, а вакцина потрібна вже сьогодні.
Світлана Цюпка
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук