"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Липень » 6 » Де народжуються ічнянці?
09:30
Де народжуються ічнянці?
Діти в Ічнянському районі народжуються то тут, то там. Навіть у спориші… Але все менше в нашому пологовому, бо з нового року відділення не приймає у себе планових пологів через відсутність лікаря неонатолога.
Протягом минулого року подібна ситуація теж траплялася. Як результат – 2017 року в районі народилося лише 87 дітей, ще 128 вагітних народжували деінде. Зокрема, 22 – в Чернігові, 42 – Прилуках, 54 – Ніжині, 5 – Бахмачі, 2 – Ромнах, 2 – Києві, 1 – у Срібному.
Цього року ситуація ще гірша. За півроку в нашому пологовому відділенні народилося лише 5 немовлят під час так званих непланових пологів. А 71 наша дитина вперше побачила світ у сусідніх містах: Чернігові – 8, Прилуках – 26, Ніжині – 33, Бахмачі – 2, Києві – 2.
Поповнення має бути ще у 82 родинах: липні – 18, серпні – 11, вересні – 16, жовтні – 7, листопаді – 9, грудні – 12. Принаймні саме стільки жінок стоять на обліку в Ічнянській ЦРЛ. І всі вони, якщо ситуація не зміниться, поїдуть народжувати до сусідніх районів.
Ці цифри озвучив головний лікар ЦРЛ Дмитро Івасюк на нещодавній зустрічі з активістами у райдержадміністрації. «Чому досі немає лікаря?» – запитували члени громадських організацій «Активіст Ічнянщини» Ігор Денисенко, «Спілка учасників бойових дій АТО» Олег Куриленко, ічнянці В’ячеслав Бабіч та Ігор Пеліхов. Відповідь не змінна: таких фахівців не вистачає по всій Україні.
Серед наших лікарів бажаючих здобувати цю спеціальність немає, адже краще стати сімейним лікарем чи якимось іншим із перспективою приватної практики.
Мабуть, найшвидший вихід – переманити людину з іншої лікарні. Для цього в райдержадміністрації готові подарувати неонатологу житло з правом продажу через десять років. Якщо ж до вересня нікого не знайдеться, то активісти обіцяли вийти з пікетом під МОЗ. Тим часом усі гуртом шукатимуть лікаря. А може, у вас є знайомий неонатолог? Скажіть йому, хай приїздить до нас на роботу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 544 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук