"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Де більша спонсорська допомога, там менша батьківська плата
14:04
Де більша спонсорська допомога, там менша батьківська плата
Учень у школі проводить по п’ять-сім, а той більше, годин на добу. Хтось біжить на уроки не снідаючи. Тому поїсти гарячого є життєвою необхідністю школярів. Про організацію харчування у загальноосвітніх навчальних закладів розповіли у відділах освіти – Ічнянському районному та Парафіївському селищному.
У районі функціонує двадцять один освітній заклад, де навчаються 2086 учнів. Усі вони отримують гаряче харчування. З них 915 учнів 1-4 класів та 228 дітей пільгових категорій, а це діти учасників АТО, сироти, які знаходяться під опікою, з багатодітних сімей, їдять безкоштовно. За них платять місцеві бюджети.
Ці ж бюджети фінансують і половину гарячих обідів 418 молодших школярів, які відвідують групу продовженого дня, та решти учнів. А іншу половину платять за своїх дітей батьки.
У районі в середньому вартість одноразового харчування коштує 10,5 грн., з них 5 грн. – компенсують з державного бюджету.
Здешевлює вартість харчування і допомога батьків, які щороку забезпечують шкільні їдальні овочами. Допомагають і приватні підприємці. Цього року керівник ПП «Щурівське» Іван Котко надав безкоштовно для шкільних їдалень 700 кг моркви та 500 кг столового буряка.
За програмою депутата обласної ради Віктора Кияновського «Здорова дитина – успішна Україна» забезпечуються безкоштовно молоком учні 1-4 класів міських навчальних закладів, Заудайки, Монастирища, Гужівки. З 17 жовтня вже п’ють молоко учні Ольшани, Гмирянки, Крупичполя, Івангорода, Дорогинки, Бакаївки та Іржавця. Кожна дитина щодня отримує 200 г молока.
У меню школяра обов’язково входять: м'ясо свиняче, м'ясо куряче, риба, макаронні вироби, крупи, молочні продукти та хліб.
У школах об’єднаної територіальної громади навчається 467 учнів, які стовідсотково забезпечені гарячим харчуванням. Його вартість на одну дитину складає п’ять гривень, а для тридцяти семи пільговиків – безкоштовна. Завдяки значній спонсорській допомозі ПАТ «Блок Агросвіт» (керівник Віталій Малюта), ПрАТ «Кремінь» (Керівник Олександр Сенчик), ПСП «Фортуна» (керівник Іван Пащенко) сформувалася така низька ціна. Допомагають і батьки, які забезпечують шкільні їдальні картоплею, капустою, морквою, цибулею.
Світлана Цюпка
Переглядів: 388 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук