"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 25 » Cвої задуми втілює в життя
14:55
Cвої задуми втілює в життя

Не перевелися ще майстровиті люди на Ічнянщині. А хорошого господаря видно, як то кажуть, по його двору. В Августівці серед доглянутих садиб і обійстя Олександра Небеського.
На своєму подвір’ї працьовитий господар власноруч облаштував справжній райський куточок. Погляд ваблять невеликий штучний ставок, де водяться карасі. Створену водойму обклав камінням, огородив низеньким парканом з дерев’яних колодок та прикрасив ліхтариками, глечиками, декоративними садовими фігурками. Ще Олександр змайстрував гойдалку, біля якої розташував величезну корягу. А на великих пнях змонтував стіл та стільці.
Чудово вписується в екстер’єр двору і дерев’яна бесідка зі зручним круглим столиком. Її низ Олександр зробив із коротких дерев’яних колодочок, фасад – решітчастий, а верх тильної сторони – з очерету. З середини цю конструкцію прикрашають всілякі старовинні предмети: картини, посуд, лампа, є навіть акордеон. Тут Небеські відпочивають і родиною, і з друзями.
– Коли все це встигли зробити?
– Свої задуми поступово втілюю в життя. Коли є до цього жага, то й робота кипить у руках. Використовую кожну вільну хвилину, – посміхаючись розповідає господар. – Ставок зробив років три тому, бесідку – два роки, а гойдалку цьогоріч. Це дає спокій душі і лікує від метушливих буднів.
Олександр та його дружина Тамара роботи не бояться й 13-річному сину Данилу прищеплюють хазяйську жилку. Прикрашають свою садибу, щоб і собі око радувала, і людям. А влітку у дворі Небеських буяють різні квіти. Біля подвір’я посадили красиві оцтові дерева. Саджанцями поділилися сусіди. Ці дерева теж потребують догляду, каже господар. Якщо вчасно не обрізати – будуть чагарники.
– Це моя дідівщина. В жодному разі не поміняю Августівку на велике місто. Тут тихо, чисте повітря, поблизу ліс, – з упевненістю говорить Олександр.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 410 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук