"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Вересень » 11 » Цікавий досвід
09:36
Цікавий досвід
Хочете в Європу? Без проблем!
Маленькі кияни Аня та Рома часто приїжджали в село до бабусі й дідуся. Непосиди й допитливі «чомучки» досліджували околиці села, кожну рослинку, кожну комашку. Нині Роман і Анна Горячки – це молоді люди з вищою освітою, які в душі залишилися такими ж любителями нових вражень. От тільки географія їхніх досліджень значно розширилася аж до за кордону. Якщо ви думаєте, що подорожувати в наш час – неприпустима розкіш, то розповідь Ані спростує її, та, можливо, й до пізнання світу заохотить.
– Ми об’їздили вже всю Україну. Найбільше сподобалась Західна Україна, там замків багато і міста красиві: Львів, Ужгород. Вже років з п’ять на травневі свята вдома не сидимо, – розпочала свою розповідь дівчина.
– Але ж п’ять років – це всього п’ять міст.
– Ні, бо ми їздимо по колу: Східна Україна, Північна, Південна, Крим…
– Скільки потрібно грошей на одного в таку поїздку?
– Якщо є півтори тисячі гривень, то можна їхати.
– Тобто раз на рік можна дозволити собі таку розкіш – подорожувати?
– Звичайно! Насправді, можна й дешевше, але ж ми хочемо і в кафе зайти, і придбати сувенір на пам'ять.
– А де ви зупиняєтеся?
– Зазвичай, живемо на квартирі, яку завчасно замовляємо через Інтернет. Це дешевше від готелю.
– Де ви відпочивали цього року?
– До травневих свят додалися ще й пасхальні, тому їздили за кордон, у Словаччину. Там дають шенгенські мультивізи, які дозволяють подорожувати Європою 90 днів за півроку. Їздили уп’ятьох. Ніяких туристичних агентств, щоб було дешевше. На потязі доїхали до Ужгорода. Пересіли на автобус і перетнули кордон. На митниці нас трохи «пошманали», чи не веземо зброї, наркотиків, але ввічливо так.
Спочатку приїхали до найближчого містечка Міхаловце, а звідти цілу ніч їхали до Братислави.
Словаччина
– Приїхали вранці, а там дощ. Ми завбачливо взяли звичайні дощовики. Словаки ще дуже дивувалися, де ми їх взяли, такі класні. І в цих поліетиленових дощовиках о 6 ранку ми «розсікали» по Братиславі. В дорозі потомилися, поселилися на квартирі, відпочили й поїхали дивитися місто. Наступного дня поїхали у Відень. Це недорого і недалеко – швидкісною електричкою – година.
Опісля ще встигли відвідати замки Братислави.
– Отже, можна без проблем з’їздити в Австрію?
– Так, береш квиток, ніхто нічого не перевіряє. Треба мати закордонний паспорт, одержати який не так дорого, якщо звернутися завчасно. Гривень 400, якщо за місяць, і вдвічі дорожче, якщо терміново.
Крім того, повинні бути документи, що в тебе є фінансове забезпечення, наприклад, довідка з банку, що ти маєш якісь кошти. Якщо ти студент, то довідка з навчального закладу. Якщо працюєш, то з місця роботи.
Фестиваль привидів
– Нам пощастило потрапити на гостфестиваль – фестиваль привидів. Це ініціатива місцевих студентів-театралів, яку підтримує держава – надає замок в оренду. В кожній кімнаті йшла маленька театралізована вистава, багато артистів співали. Нібито в цьому замку збираються всі відомі привиди: Дракула, Каспер, Франкенштейн… І живуть там, чекаючи балу. Дуже вражаюча екскурсія.
Такий бюджетний відпочинок вабить молодь, бо він дає можливість не тільки пізнавати світ, а й здобувати корисний досвід, спілкуватися з цікавими людьми і, найголовніше, знаходити друзів. Багато друзів.
Наталія Черненко
Переглядів: 614 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук