"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Чорнобильці відстоюють свої права. А їх поки що не чують
14:04
Чорнобильці відстоюють свої права. А їх поки що не чують

Біля Кабміну 23 березня 2016 року відбулася Всеукраїнська акція солідарності ліквідаторів-чорнобильців. Учасники мітингу об’єдналися у боротьбі за свої законні права.
Взяти активну участь в акції солідарності ліквідаторів та небайдужих громадян закликав президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов. Володимир Васильович наголосив, що ціною власного життя ліквідатори врятували Україну, Європу і Світ від згубних наслідків цієї катастрофи. А сьогодні більшість із них страждають від важких захворювань, щоденно змушені виборювати своє право на життя. На жаль, влада не йде на чесний і предметний діалог з рятівниками щодо поновлення їхнього належного соціального захисту, навіть напередодні 30-х роковин катастрофи на ЧАЕС.
Громадські чорнобильські організації кількатисячним маршем пройшли під Національними прапорами та гаслами від «Університетської» до Кабміну, де відбувся мітинг солідарності. До людей так ніхто й не вийшов. На кілька секунд відчинялося лише одне вікно на третьому поверсі «сірого дому», щоб почути заклики-сатирикони мітингувальників…
Лідери Всеукраїнських чорнобильських організацій подали звернення до Президента, Голови Верховної Ради, Прем’єр-Міністра, намагаючись донести найболючіші проблеми чорнобильців і бачення щодо шляхів їх вирішення. Зокрема, Кабінет Міністрів не виконує Указ Президента «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», а також Постанову Верховної Ради «Про вшанування учасників наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи».
Ліквідатори вимагають від Президента вжити рішучих заходів щодо безумовного виконання Указу «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи». Від Кабінету Міністрів – розробити й прийняти Загальнодержавну програму подолання наслідків Чорнобильської катастрофи на 2016-2020 роки. Від Верховної Ради – забезпечити виконання вимог Постанови «Про вшанування учасників наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи».
Зважаючи на таку бездіяльність органів влади, громадські чорнобильські організації об’єднали зусилля, щоб спільно привернути увагу до Конституційних обов’язків щодо захисту ліквідаторів та постраждалих на ЧАЕС.
У складі Чернігівської делегації разом зі мною взяли участь й ічнянці Олександр Мордач, Володимир Костюк та Валерій Рогінський.
Віктор Кичай,
голова районної спілки «Чорнобиль»

На фото з інтернету: Чорнобильці Чернігівщини під час Всеукраїнської акції
Переглядів: 540 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук