"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Травень » 24 » Чоловік зміг добитися підвищення пенсії на 700 гривень
14:07
Чоловік зміг добитися підвищення пенсії на 700 гривень
Ічнянець Анатолій Бикодір півроку добивався доплати пенсії у різних інстанціях і таки відстояв своє право.
– Все життя я працював будівельником. У жовтні 2013 року оформився на пенсію за віком в Ічнянському Пенсійному фонді (нині Борзнянське об’єднане управління Пенсійного фонду України), – розповідає Анатолій Бикодір. – Маючи страховий стаж 27 років 5 місяців, отримував мінімальну пенсію. Першого листопада 2017 року я звернувся до ПФ в Ічні про перерахунок моєї пенсії з доповненням страхового стажу та іншої заробітної плати за 60 календарних місяців, оскільки 1987-1994 роках працював на різних підприємствах. Хоча записів за цей час у трудовій і не було, приніс довідки про роботу, видані на підставі особових рахунків та архівною установою. Але всупереч Закону «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування» перерахунок пенсії мені не зробили.
Далі відстоював своє право у головному управлінні ПФ в Чернігівській області, на що отримав відповідь: для перерахунку пенсії відсутні законні підстави. І тільки завдяки Пенсійному фонду України та Міністерству соцполітики домігся законного права. Після перерахунку мій страховий стаж склав 28 років 4 місяці, а основний розмір пенсії збільшився з 1 листопада 2017 року на 500 гривень, з 1 лютого 2018-го – на 700 грн. Тож обурює те, що працівники Борзнянського об’єднаного управління Пенсійного фонду України порушили закон. Щоб домогтися збільшення пенсії треба було півроку поневірятися по різних інстанціях, що вплинуло на моє здоров’я. І це болюче питання, мабуть, стосується не тільки мене, а й інших пенсіонерів, які потрапили в таку ж ситуацію.
Заступник начальника Борзнянського об’єднаного управління ПФУ Тетяна Северин цю ситуацію прокоментувала:
– Після призначення пенсії Анатолій Бикодір неодноразово звертався до нашого управління із заявами про перерахунок пенсії з доповненням стажу та заробітної плати за періоди, які були надані ним при первинному призначенні та не відображені в трудовій книжці. По кожній із його заяв проводився перерахунок пенсії в зв’язку з доповненням стажу, але розмір пенсії залишався без змін.
Щодо можливості застосування довідок про заробітну плату проводились консультації з органами вищого рівня. Після надходження відповіді Анатолію Бикодіру провели перерахунок пенсії із врахуванням довідок про заробітну плату та доплату з 1 листопада 2017 року.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 437 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук