"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Квітень » 26 » Чи вигідно саджати картоплю ?
15:19
Чи вигідно саджати картоплю ?
[b]Оксана Кот, 38 років, домогосподарка, м. Ічня:
– Вигідно садити картоплю буде тоді, коли її купуватимуть по 5-6 гривень за кіло. Ми обробляємо 40 соток городу, бо тримаємо домашнє господарство. На літо город стає другим робочим місцем. Тому дуже шкода, коли доводиться частину врожаю продавати за безцінь. [/b]
Анжела Лазоришина, 31 рік, працівниця ТОВ «ГОЛДПАК», с. Гужівка:
– Обробляємо 20 соток, із них 10 під картоплею. Цього вистачає на сім’ю, а садити на продаж зовсім не вигідно. Понесеш здавати, так ще й носом крутять, то сорт не такий, то чого не одна в одну, а платять копійки.
Володимир Дубовка, 65 років, пенсіонер, м. Ічня:
– У мене свій трактор, але більше 10 соток не садимо. Картопля дешева, а солярка, мастило та запчастини дорогі. Та й здоров’я потрібно мати, щоб обробляти багато землі.
Любов Штанько, 31 рік, завідувачка ДНЗ, с. Монастирище:
– У нас картоплю вигідно садити тим, хто живе уздовж траси. Здавати її навіть по 3 гривні немає резону. Та люди у нас митиковані – відмовившись від картопляних гектарів багато хто в селі почав займатися вирощуванням квасолі та гарбузів на насіння. Роботи біля них не більше, ніж із картоплею, а продати можна в рази дорожче.
Юрко Васюра, 29 років, агроном, м. Ічня:
– Картопля буде прибутковою тоді, коли із 10 соток дає до чотирьох тонн врожаю. Більшість же людей з такої площі отримує удвічі менше. Щоб виростити гарний врожай, треба купити якісний посадковий матеріал, проводити захист та підживлення картоплі. А ще дотримуватися технології вирощування. Цього року під картоплею у мене буде гектар.
Андрій Грудницький
Переглядів: 501 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук