"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Липень » 6 » Чи слід заборонити продаж алкоголю у нічний час?
08:13
Чи слід заборонити продаж алкоголю у нічний час?
Ще у березні Верховна Рада прийняла закон, який надає право місцевій владі встановлювати заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час . Таких обмежень у нас поки немає, але у міській раді говорять, що це питання обов’язково розглянуть на одному із виконкомів.
Опитані жителі району підтримують можливе нововведення. А надто за нього жінки старшого віку. Очевидно, їм це болить найбільше, адже говорили вони довго і рясно, хоча називати себе категорично відмовлялися.
Сергій Діденко, 34 роки, тимчасово не працює, Парафіївка:
– Заборона на продаж спиртного у нічний час, в тому числі й слабоалкогольних напоїв, – хороша ініціатива. У багатьох цивілізованих країнах діє подібна практика. Але, мабуть, із цього мало що вийде, адже цей процес потрібно постійно контролювати. І продавці, певно, шукатимуть різні шляхи обходу заборони.
Ірина Самусь, 20 років, студентка, Бережівка:
– Вважаю, введення заборони на продаж спиртного вплине на зниження рівня злочинності. Але з іншого боку це нововведення зачепить молодь, якій вечорами просто нічим зайнятись на селі. Якщо раніше купували в магазині слабоалкоголку, то що питимуть після – питання відкрите.
Сергій Ющенко, 57 років, охоронець, Дорогинка:
– Заборонити продаж спиртного треба було вже давно. Коли молодь вночі приходить у клуб, що вона там робить? П’є. Нерідко така гульня закінчується трагічно.
Ічнянка, 58 років, не назвалася:
– Наше покоління пережило сухий закон. Тоді введення заборони результату не дало, стало тільки гірше. Та й спиртне в магазині сьогодні не всім по кишені. Тому по селах, та і в місті, всі цмулять самогонку. От саме ліквідацією таких точок і потрібно займатися. Але до них немає нікому діла. Значить, це комусь вигідно. Тому введення заборони на продаж спиртного в нічний час не більше, ніж популізм.
Андрій Грудницький
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук