"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 22 » Чи дорожчатиме вода, визначить аудит
16:27
Чи дорожчатиме вода, визначить аудит
Доки не пройде незалежний аудит діяльності водоканалу, ціну на водопостачання та водовідведення в Ічні не мінятимуть. Так вирішили депутати на останній сесії міської ради 15 березня.
Цьому рішенню передували такі події. 20 лютого депутати затвердили трирічну програму фінансової підтримки КП ВКГ «Ічень» зі щорічним фінансуванням 5,5 млн. грн. Зокрема, постійна комісія соціально-економічного розвитку рекомендувала розглянути надання дотації, щоб не підвищувати тарифи.
Але 2 березня виконком міської ради прийняв рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Згідно з ним куб води для людей має коштувати 14,05 грн. (нині – 9,50 грн.), для організацій та підприємств – подешевшати на 8 копійок – до 14,05 грн.
Після рішення виконкому до міської ради почали надходити зауваження від депутатів та фракцій щодо прозорості і відкритості формування тарифу. Секретар міської ради Валентина Колос на сесії 15 березня повідомила, що саме через це 6 березня підписала розпорядження про призупинення рішення виконкому та винесення питання на сесію (міський голова перебувала на лікарняному). За її словами, частина депутатів ще й почала збирати підписи за проведення позачергової сесії. За це підписалися 14 із 26 депутатів. Але пізніше п’ятеро відкликали свої підписи, оскільки питання тарифів вже запланували розглянути на сесії.
Під час сесії керівник КП ВКГ «Ічень» Іван Царенко наполягав на необхідності підвищення тарифів на воду, бо вони не переглядалися з 2014 року. Нинішня вартість води не перекриває видатки підприємства на пальне, електрику, запчастини, заробітну плату. Через низький рівень оплати на підприємстві нібито бракує кадрів, молодь не хоче працювати за мінімалку, стверджує Іван Царенко.
Незважаючи на всі його доводи, депутати проголосували за призупинення рішення виконкому про підвищення тарифів і проведення незалежного аудиту. Пропозицію щодо його проведення внесли всі депутатські комісії.
У результаті фінансової перевірки діяльності підприємства незалежний аудитор має або підтвердити обґрунтованість тарифів, або ні. Після аудиту депутати пообіцяли погодитися на будь-які тарифи.
До речі, у Парафіївській громаді, де КП «Ічень» обслуговує водогони, виконком нові тарифи вже затвердив.
Андрій Грудницький
Переглядів: 416 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук