"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Червень » 24 » Чи була хімічна «атака» на Верескуни?
13:42
Чи була хімічна «атака» на Верескуни?
У Верескунах від невідомої хімічної речовини постраждали городина, кущі та дерева. Зелене листя місцями стало світло-салатовим, подекуди – білим. Люди, що живуть у сусідстві з полем, тепер бояться аби не потруїтися овочами із власних городів.
Переживаючи за власне здоров’я, селяни звернулися за допомогоюу до депутата Тростянецької сільської ради Вадима Мілька. За його словами люди грішать на місцеве сільгосппідприємство «Тростянець-Агро», яке за словами місцевих жителів 3 червня обприскувало сою. А вже 5-6 червня люди почали помічати, що їхня городина жовкне. Вадим зауважив, що найбільше дісталося селянам, чиї будинки та городи знаходяться у безпосередній близькості від полів.
– Думаю, що ця зараза прилетіла із сусіднього поля, – підтримує сказане депутатом Світлана Макаренко. – Близько десятої вечора на поле приїхав трактор і почав шпувати сою. Сморід стояв такий, що мусила тікати до хати. Думала на ранок воно осілося, однак навіть після трьох днів не могла ні вільно дихати, ні ковтати. Хоч би ж знати чим покропили ту городину, наскільки хімія, яка потрапила у рослини безпечна? Їсти його тепер можна чи ні? Не постраждала тільки квасоля, мабуть тому що близький родич сої. Так як цей рік – ще ніколи не бул: чи то хімія така, чи агроном недбалий. А так отрутою доводиться дихати постійно, адже поле від нашого будинку через дорогу. Чим воно тепер окошелиться, може онкологією?
Тривоги свої сусідки підтримує і Валентина Попович, у якої після внесення агрохімії прихопило серце:
– Я маю проблеми із серцем, тож знаю які ліки приймати, щоб напевно допомогли. А як кропили поле, то серце схопило і ніякі медикаменти не допомагали. Видно застосована хімія ще й на здоров’я впливає, а не тільки на рослини. Уже більше двох тижнів минуло, а зелень і досі не відійшла. А ось кілька днів помітила як уже й капуста почала жовтіти, ніколи такого не було. І з кормами тепер біда, адже суданка побліднула, сохне, а в мене дома шестеро скоту, чим годувати тварин? Ще ж і сіно від дороги з боку поля складено, боюся щоб від нього худоба не потруїлася. Та що ж нам робити, якщо ми буквально за два метри від поля живемо?
Дісталася напасть і до Віктора Ярового, який живе за кількадесят метрів від поля. Городина ніби не дуже й постраждала, однак подохли бджоли, із всіх вуликів назбирав майже піввідра.
– У Верескунах у мене дача.Сам живу у Ніжині, а тут тримаю 32 вулики пасіки. Ось мало не пів відра назбирав, і це ж тільки ті, що встигли із польоту повернутися. Бджоли, звичайно, і так дохнуть, але ж не так масово.
Як розповів заступник начальника Ічнянському відділенні поліції В’ячеслав Дідик, за даним фактом розпочато досудове слідство та порушено кримінальну справу за статтею 194 кримінального кодексу: умисне знищення або пошкодження майна. Частина перша цієї статті передбачає покарання штрафом до 850 гривень чи в гіршому разі позбавлення волі на строк до трьох років. Щоправда у заподіяній шкоді правоохоронці нікого конкретного поки не звинувачують.

Андрій Грудницький
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук