"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 24 » Червоний Хрест – нужденним
15:08
Червоний Хрест – нужденним
Патронажні сестри районної організації Товариства Червоного Хреста Світлана Драган та Наталія Чмир доглядають одиноких престарілих, інвалідів, ветеранів війни, а також за рекомендацією лікарів надають медичну допомогу лежачим хворим.
– У нас на обліку 610 підопічних, з них – шість лежачих хворих. Ці люди разом із медичною допомогою потребують соціально-побутової та матеріальної підтримки, – розповідає Світлана Драган, яка очолює районну організацію. – Намагаємося забезпечити їх одягом, взуттям, іншими необхідними речами, які вони не можуть придбати за браком коштів. Для цього у приміщенні ЦРЛ (1-й поверх, зліва від дитячої консультації) створено спеціальний банк одягу, куди жителі приносять речі у хорошому стані.
Зокрема, минулого року ми забезпечили пральною машиною самотню жительку Гужівки, яка є інвалідом ІІ групи. Для переселенців, які були змушені покинути свої домівки в зонах збройних конфліктів на Луганщині та Донеччині і нині мешкають у гуртожитку аграрного ліцею, ми передали одяг, штори. Нині вирішуємо питання щодо надання медичної та матеріальної допомоги пораненим бійцям-землякам в АТО.
Торік разом із працівниками ЦРЛ наша патронажна служба провела благочинні акції щодо збору коштів, продуктів харчування, теплого одягу, предметів гігієни для військовослужбовців, які дислокувалися у нашому районі. Зібрану 3571 гривню ми передали бійцям.
Мешканцям Крупичпільського стаціонарного відділення, де проживають одинокі пенсіонери та інваліди, відправили миючі засоби, що надійшли від Чернігівської обласної організації ТЧХ.
Також розповсюджували по району марки Червоного Хреста вартістю дві та п’ять гривень. Усього зібрали 16 тис. 800 грн., які відправили в обласний комітет Червоного Хреста.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 443 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук