"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Липень » 6 » «Чернігівська Січ» стартувала у Качанівці
08:58
«Чернігівська Січ» стартувала у Качанівці

30 червня у заповіднику «Качанівка» відбувся I Відкритий фестиваль патріотичної пісні та поезії «Чернігівська Січ». Відкритий, бо запрошував узяти участь всю бажаючу учнівську молодь, яка любить і поважає українську пісню, поезію, вдягається у вишиванку та говорить українською мовою.
Юні таланти змагалися у конкурсах патріотичної пісні та патріотичної поезії. Кожен, хто завітав на фестиваль у вишиванці, міг взяти участь у параді вишиванок.
На фестивалі виступили школи нашого міста і району, Ічнянська школа мистецтв, Талалаївський центр дитячої та юнацької творчості, Понорницька ЗОШ із Коропського району.
Конкурсанти із Понорниці майстерно виконували твори свого талановитого місцевого поета Андрія Батурина і здобули багато призових місць.
У конкурсі поезії у номінації від 6 до 12 років переміг Ігор Коваль з Понорниці, друге місце здобув киянин Олександр Ігнатьєв, третє – у Дарини Голубовської з Ічні.
У номінації від 12 років перше місце посів Ярослав Спичак, друге – розділив між собою дует Владислава Уколенка та Олександра Чортополоха (усі учасники – з Понорниці), третє – Катерина Іващенко з Парафіївки.
У конкурсі патріотичної пісні у номінації від 6 до 12 років призові місця завоювали вихованці Ічнянської школи мистецтв: перше – Поліна Романенко; друге – Ксенія Буренко; третє – Софія Петруха.
У номінації більше 12 років журі визначило двох переможців: дует у складі сестер Ксенії та Богдани Конепуд і Олександр Згода, друге та третє місця вибороли учасники із Понорниці – Софія Ілляшенко та дитячий ансамбль.
Фестиваль відбувся за ініціативи громадськості міста Ічні та за фінансової підтримки депутатів обласної ради Юрія Болоховця і Віктора Кияновського.
На парад вишиванок зареєструвалось 168 учасників. Багато суконь, сорочок було ручної роботи. У номінації «Чоловіча вишиванка» перше місце журі присудило Богдану Кузьменку, друге – Олександру Ігнатьєву, третє – Максиму Романенку. У номінації «Жіноча вишиванка» відзначили вбрання Ірини Руденко, Анни Міщенко і Валерії Кізуб.
Найменшенькою власницею вишиванки була 4-місячна Аделіна Черненко, а найстаршими – 77-річна Діна Самойленко та 72-річна Аіда Безлєпкіна.
Меценат Віктор Кияновський, вражений такою кількістю учасників параду, додав ще п’ять грошових премій: за неповторність, складність вишивки, оригінальність. Одну з них виборола родина Романенків-Крутьків з с. Іржавця, адже були одягнені у вишиванки, виготовлені та вишиті мамою. Також додаткові премії отримали: чотирирічна Анастасія Реп’ях, що вразила присутніх співом під бандуру, Олександр Скочко, родина Біль та Олександр Тищенко.
Протягом всього фестивалю радував всіх своїми піснями гість зі Львова, поет, композитор Олександр Шевченко.
На території фесту проводились майстер-класи з виготовлення квітів зі стрічок, витинанки та декоративного розпису. Наприкінці фестивалю чудові вироби передали воїнам на схід.
Маленькі глядачі могли досхочу погратися в різні цікаві ігри у ігрового містечку.
Почесними гостями фестивалю були воїни-АТОвці.
Фестиваль «Чернігівська Січ» був справжнім святом в НІКЗ «Качанівка», який об’єднав і згуртував щирих українців, подарувавши море позитивних емоцій на довгий час.
Надія Прочай, голова оргкомітету фестивалю

Задушевне виконання пісні «Плакала калина», присвяченої загиблим за незалежність держави українцям, принесло Олександру Згоді з Бурімки перемогу.

Переглядів: 696 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук